Trijumf Lare Gut

Gut, koja je dobila i prva dva superveleslaloma u Biver Kriku i Lejk Luisu, do pete pobjede ove sezone došla je u vremenu minut, 27 sekundi i 81 stotinku
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 13:22h

Švajcarkinja Lara Gut pobjednica je petog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Kortini Dampeco /Cortina d Ampezzo/.

Gut, koja je dobila i prva dva superveleslaloma u Biver Kriku i Lejk Luisu, do pete pobjede ove sezone došla je u vremenu minut, 27 sekundi i 81 stotinku.

To je njena peta pobjeda u superveleslalomu, ukupno osma u Svjetskom kupu.

Gut, koja je ove sezone dobila i veleslalom u Zeldenu i spust u Biver Kriku, 12 stotinki bila je brža od drugoplasirane Tine Vajrajter iz Lihtenštajna.

Njemica Marija Hefl-Riš, koja je u petak bila najbolja u spustu, osvojila je treće mjesto sa 61 stotinkom zaostatka za pobjednicom.

Na četvrtom mjestu završila je Italijanka Venera Štufer, peta je bila Slovenka Tina Maze, a šesta Austrijanka Elizabet Gergl, koja je u četvrtak slavila u superveleslalomu.

Gut je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 348 bodova. Vajrajter je druga sa 310, a treća Ana Feninger, koja je danas osvojila osmo mjesto, sa 277 bodova.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Hefl-Riš sa 1071 bodom.

Vajrajter je druga sa 943, a treća Feninger sa 871 bodom.

Bonus video: