Odbornik Nove tvrdi da mu je ugrožen život

Vujošević navodi da je 12.12. u barskoj policiji službenik od njega tražio da prizna, “uz obećanu olakšicu” kako je tri mjeseca prije toga u šumici pored mora pretukao sugrađanina B.B.
79 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 21:10h

Barski odbornik Nove srpske demokratije i lokalni funkcioner Demokratskog fronta Savo Vujošević tvrdi da mu je ugrožen život i da je izložen pritiscima policije.

U pismu dostavljenom medijima navodi se da se Vujošević našao u “nevjerovatnoj, skoro triler priči”i da je 24. januara Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru predao prijavu u kojoj piše kako barsku policiju i ANB smatra “odgovornim za vlastitu bezbjednost ili bezbjednost svoje porodice”.

Vujošević navodi da je 12. decembra prošle godine u barskoj policiji službenik Vukosav Stožinić od njega tražio da prizna, “uz obećanu olakšicu” kako je tri mjeseca prije toga u šumici pored mora pretukao sugrađanina B.B. kome je, navodno slomio vilicu, kasnije liječenu u Kliničkom centru u Podgorici.

Vujošević je policiji, navodno rekao da ne poznaje B.B, da između njih nije bilo nikakve tuče i konflikta u barskoj šumici, da je porodičan i nekonfliktan čovjek i kako sumnja u policijsku namještaljku.

Vujošević tvrdi da je prihvatio “prepoznavanje” u policiji, prije koga je od istog policajca ponovo "bratski" moljen da prizna, “ono što nije uradio”.

Vujošević tvrdi su ga policajci obavijestili kako je B.B. u međuvremenu dolazio u policiju i tražio da "nabavi oružje", te da se raspitivao da nabavi pištolj na crno, a oni su mu, navodno rekli: 'na crno može svašta... '

Prema istim navodima, 22. januara, Vujošević je opet pozvan u barsku policiju gdje su ga dočekali Stožinić i još trojica policajaca.

Vujošević tvrdi su ga policajci obavijestili kako je B.B. u međuvremenu dolazio u policiju i tražio da "nabavi oružje", te da se raspitivao da nabavi pištolj na crno, a oni su mu, navodno rekli: 'na crno može svašta... '"

Odbornik kaže da mu je u policiji rečeno da je B.B. bolestan čovjek, da se sa njim ne može razgovarati ali i da ne pomisli da nosi pištolj jer će krivično odgovarati. Ako šta primijeti, rečeno mu je da je najbolje da javi Stožiniću.

Vujošević je po vlastitom mišljenju, postao “opravdana meta”.

“Oštećenom B.B. pripisana 'bolest' predstavlja opravdanje, a nekom trećem i alibi da me 'ovjeri na crno'”, zaključak je Vujoševića”.

Iako se u pismu govori o “životnoj opasnosti” i policijskom pritisku, Nova se nije zvanično oglašavala.

U vrhu partije su rekli “Vijestima nedjeljom” da im je barski kolega iznio slučaj i da su vrlo zabrinuti, te da će se narednih dana zvanično oglasiti.

Policija: Nije se žalio na zapisnik

Iz Uprave policije potvrdili su da je Vujošević pozivan u barsku policiju dva puta, ali negiraju njegove navode da je policajac tražio od njega da prizna krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

“Policijski službenik V.S, prilikom uzimanja izjave, nije tražio od S.V. da prizna da je počinio krivično djelo. S.V. se u izjavi na zapisnik izjasnio o okolnostima navedenog događaja, koji je potpisao bez primjedbi”, odgovoreno je “Vijestima nedjeljom” iz UP.

Oni kažu da je Vujošević 22. januara pozvan na razgovor u CB Bar, jer su policajci dobili informaciju da se verbalno sukobio sa Buntićem.

Negirali su i Vujoševićeve izjave da je Buntić dolazio u CB Bar da se raspituje o nabavci oružja “na crno“.

“Ukoliko S.V. prezentuje činjenice koje ukazaju na indiciju ili sumnju na prekoračenje ovlašćenja ili bilo koji vid neprofesionalnog postupanja policijskog službenika na njegovu štetu, biće pokrenuti odgovarajući postupak”, piše u odgovoru UP.

Bonus video: