napraviti izbor

Koji tip vježbi odgovara vašem karakteru?

Ako vježbe nisu u skladu s vašim karakterom, mogu loše da utiču na samopouzdanje
6 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2014. 16:58h

Provjerite da li se bavite sportom koji odgovara vašem tipu ličnosti. Ako vježbe nisu u skladu s vašim karakterom, mogu loše da utiču na samopouzdanje, tvrdi profesor Ken Foks s Bristolskog univerziteta.

Agresivni tip

Vama je karijera najvažnija u životu. Ne volite grupne sportove jer u njima ne možete da dominirate.

Avanturista ste po prirodi, pa volite neobične aktivnosti.

Planinarenje je idealno za vas zato što ćete poboljšati fizičku snagu i izdržljivost, a takmičićete se samo s prirodom. To je za vas najveći izazov. Prijalo bi vam i trčanje.

Introvertan

Najbolje se osjećate kada ste okruženi ljudima koje poznajete. Zato vam najviše odgovaraju timski sportovi. Međutim, da biste pobijedili svoju stidljivost, počnite da trenirate gimnastiku. Ona će vam pomoći da budete samouvjereniji, da oblikujete tijelo i da dobijete osjećaj duhovne snage.

Narcis

Perfekcionista ste sa viškom samopouzdanja. Vodite računa o svom tijelu i važno vam je da budete najbolji u svemu. Izaberite sport koji ne podrazumijeva samo oblikovanje tijela, pa će vam najviše odgovarati šetnja i vožnja bicikla. Ovi sportovi će vam poboljšati fizičke sposobnosti i koordinaciju pokreta.

Nemotivisan

Niste lijenji, ali vam naprosto uvijek fali energije. Da biste se pokrenuli, opredijelite se za grupne sportove u kojima ćete se družiti s prijateljima. Kada vas bude mrzjelo da se pomaknete iz kuće, oni će vas motivisati da odete na trening.

blic.rs

Galerija

Preporučujemo za Vas