U vozu

Budvanin "pao" zbog osam kilograma skanka

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je I.K. imao namjeru da skank prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje.
54 pregleda 7 komentar(a)
Marihuana, Foto: Shutterstock
Marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.01.2014. 14:01h

Pripadnici policije su u vozu koji saobraća na relaciji Bar - Beograd i na području Podgorice, zaplijenili ukupno osam kilograma opojne droge marihuana tipa skank i lišili slobode jedno osumnjičeno lice.

Naime, Službenici Grupe za kontrolu i bezbjednost na željeznici su sinoć, 24. januara 2014. godine, lišili slobode I.K. (34) nastanjenog u Budvi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici Grupe za kontrolu i bezbjednost na željeznici su, u putničkom vozu koji je saobraćao na relaciji Bar – Beograd, kontrolisali I.K, i u njegovom koferu, u specijalno napravljenom duplom dnu, pronašli četiri pakovanja sa ukupno oko četiri kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

O događaju su odmah obaviješteni službenici Grupe za suzbijanje droga Podgorica, koji su preuzeli I.K. i skank, o čemu su obavijestili nadležnog državnog tužioca.

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je I.K. imao namjeru da skank prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje.

Osumnjičeni I.K. je, uz krivičnu prijavu, danas predat Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

U naselju Zlatica je jutros takođe pronađena jedna odbačena torba, u kojoj su se, pored garderobe, nalazila četiri pakovanja sa oko četiri kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, koja je izuzeta.

Policijski službenici su obavijestili nadležno državno tužilaštvo o pronalasku opojne droge, a u toku su mjere i radnje na identifikaciji lica koje je odbacilo torbu.

Skank, u ukupnoj količini od osam kilograma, će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Preporučujemo za Vas