Raspoređeni predmeti Dujovića: Pima kod Pavličić

Nakon što je Mušika Dujović izabran za predsjednika Apelacionog suda, predmeti koje je zaduživao u Višem sudu, raspoređeni i dati u rad sudijama
98 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Pima, Foto: Savo Prelević
Slobodan Pima, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2014. 17:15h

Predmet koji se tiče zahtjeva Vrhovnog državnog tužilaštva za trajno oduzimanje imovine Budvanina Slobodana R. Pime, zadužila je sutkinja Valentina Pavličić.

Nakon što je Mušika Dujović izabran za predsjednika Apelacionog suda, predmeti koje je zaduživao u radu dok je bio predsjednik podgoričkog Višeg suda, već su raspoređeni i dati u rad sudijama.

Sjednicom vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgorici, u slučaju Pime tako će ubuduće predsjedavati Pavličić.

Nakon što je Pima osuđen zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi u pokušaju u “AMD Budva”, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala zatražilo je od Višeg suda da se Pimi trajno oduzme 10 stanova u četvorospratnoj stambenoj zgradi u Bečićima.

Osim toga, na spisku za oduzimanje nalazi se i stan u Budvi od 110 kvadrata.

Finansijska istraga je pokazala, navodi se u zahtjevu Tužilaštva Višem sudu u Podgorici, da imovina Pime daleko prevazilazi njegove legalne prihode, odnosno da postoji očigledna nesrazmjera između prihoda i imovine.

Osim Pime, u slučaju “AMD Budva” za isto krivično djelo i na istu zatvorsku kaznu osuđeni su Igor V. Trnski, Marko S. Vujović, Srđan S. Stojanović i Bojan R. Karadžić, dok je Svetlana S. Dragović osuđena na šest mjeseci zatvora.

Stevica M. Dragović, zaposlen u Zavodu za izgradnju Budve, osuđen je na godinu zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi podstrekavanjem.

Prema navodima optužnice po kojoj su osuđeni, oni su, kao odgovorna lica, od decembra 2007. do novembra 2008. godine u postupku preregistracije državnog "Auto-moto društva Budva" u privatno preduzeće, grubim kršenjem ovlašćenja pokušali da u privatno preduzeće unesu državno zemljište, vrijedno 3.344.870 eura, sa namjerom da kao investitori na njemu izgrade stambeno-poslovni objekat.

Bonus video: