Vojin Ćaćić u Renu

"Hvala klubu i predsjedniku Maroviću koji mi je izašao u susret i ispunio želju koja postoji već drugu godinu, da vidim kako to funkcioniše u inostranstvu", rekao je za „Vijesti“ Ćaćić
97 pregleda 0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Luka Zeković
Vojin Ćaćić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.01.2014. 20:28h

Kao što su „Vijesti“ najavile, Vojin Ćaćić će drugi dio sezone igrati u inostranstvu. Uz dozvolu Budvanske rivijere, reprezentativni primač servisa će kao pozajmljeni igrač nositi dres francuskog prvoligaša Rena.

"Klub mi je učinio veliku uslugu, za karijeru će mi puno značiti što prvi put idem u inostranstvo, da igram jake utakmice svake nedjelje, to je potpuno drugačiji ritam nego ovdje. Hvala klubu i predsjedniku Maroviću koji mi je izašao u susret i ispunio želju koja postoji već drugu godinu, da vidim kako to funkcioniše u inostranstvu", rekao je za „Vijesti“ Ćaćić, čijim će odlaskom imati koristi i reprezentacija, jer će redovno imati utakmice do naredne akcije Crne Gore.

Ren, koji nikada nije bio šampion, niti među tri najbolje ekipe, ali je osvojio nacionalni Kup 2012. godine, trenutno je 12. u prvenstvu Francuske od 14 ekipa, ali na pet bodova od 8. mjesta koje vodi u plej-of.

"Imao sam nekoliko ponuda, ali sam izabrao Ren jer sam dosta dobrih stvari čuo o tom klubu. Posljednjih nekoliko godina im nije išlo dobro, jer su ranije bili u vrhu, među tri-četiri ekipe, i nešto su se izgubili u posljednje dvije godine".

Želja Rena je da se vrate u gornji dio tabele, za šta im je trebalo pojačanje, a izbor je pao na Ćaćića, koji je posljednjih sezona standardno dobar u LŠ.

"Plan je da drugi dio sezone bude uspješniji od prvog. Imaju korektora Letonca Miseikisa koji je bio najbolji poenter lige prije dvije-tri godine, dizač je iskusni Španac Gens, primač je Italijan De Marki, libero Samardžić, kapiten iskusni Frangolaći, za koga mislim da će sada da bude treći primač. Dobra je ekipa, može da bude u prvih pet. Ali, ambicije su da se uđe u plej-of, a nakon toga što više, to bolje - zaključio je Ćaćić, koji će u dresu Rena debitovati u utorak na Kup utakmici sa Tuluzom.

Crnogorska kolonija u Francuskoj biće brojna, jer je od prije dva dana član Arago de Seta Miloš Ćulafić, a od početka sezone u Narbonu je Božidar Ćuk. Trener Kana je Igor Kolaković, njegov pomoćnik je Srđan Popović, a Šomon vodi selektor Crne Gore Nikola Matijašević. U ženskoj ekipi Kana je Tanja Bokan...