CRNE PROGNOZE

Hartštajn: Malo je vjerovatno da Mihael bude onaj stari

"Prošle su skoro četiri nedjelje u komi i neminovne su posljedice. Trijumuf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se", rekao je dr Hartštajn
0 komentar(a)
šumaher, Foto: Reuters
šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2019. 07:58h

Doktor Geri Hartštajn, bivši član Medicinske komisije Međunarodne automobilske federacije (FIA), ocijenio je da su male šanse da zdravstveno stanje Mihaela Šumahera bude kao prije teškog pada krajem decembra, kada je zadobio ozbiljne povrede glave, prenio je RTS.

Šumaher je u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu.

Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

"Malo je vjerovatno da Mihael biti onaj isti kojeg smo poznavali prije nesreće. Prošle su skoro četiri nedjelje u komi i neminovne su posljedice. Trijumuf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se", rekao je dr Hartštajn na svom internet blogu i dodao da bi "više nego bilo šta u životu volio da nije u pravu".

On je naglasio da je Šumaheru povrijeđen i centralni i lijevi deo mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspješno odstranjen hematom.

"Nažalost, izgleda da ima još hematoma, na lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svijest, osjećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja", zaključio je Hartštajn.