Hrana koja sagorijeva zimsko salo

Osim prednosti koje ove namirnice mogu da donesu vašem zdravlju, odličnog su ukusa
53 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2014. 15:15h

Dijeta se ne mora svoditi samo na obroke od kuvanih pilećih prsa i nezačinjene salate. Neki slasni zalogaji takođe vam mogu pomoći pri skidanju kilograma, a usput će i ojačati vaše zdravlje.

Osim prednosti koje ove namirnice mogu da donesu vašem zdravlju, odličnog su ukusa. Ono što je još bitnije, ova hrana će vam pomoći da sagorite masti i oblikujete tijelo za ljetnje dane.

1. Avokado

Ovo voće je odličan izvor mononezasićenih masti koje se sporije vare oslobađajući hormone koji doprinose dužem osjećaju sitosti.

Zanimljivo je da ljudi na kalorijski ograničenoj dijeti koja uključuje i avokado mogu izgubiti više kilograma od onih koji unose jednak broj kalorija, ali bez avokada.

2. Maslinovo ulje

Ovo ulje je moćan antioksidans koji prirodno "gasi" upale, i sprečava oštećenja koja doprinose razvoju hroničnih bolesti. Maslinovo ulje je bogato i mononezasićenim mastima, koje ciljano smanjuju naslage sala na stomaku.

3. Jogurt

Osim što je dobar za varenje, jogurt vam daje energiju, jer je bogat proteinima. Jedna porcija jogurta sadrži oko 20 grama proteina, što je kao da ste pojeli pola pilećih prsa.

4.Junetina

Ukoliko ste na nekom specijalnom režimu ishrane, potrudite se da unosite dovoljnu količinu proteina, jer su oni neophodni za očuvanje vaše mišićne mase.

Što više mišića imate vaše tijelo će efikasnije sagorijevati kalorije. Australski naučnici su nedavno otkrili da žene koje konzumiraju nemasno crveno meso gube oko 25 odsto više težine od onih koje ga ne jedu.

5. Ovsena kaša

Ova namirnica se vari sporije od većine drugih ugljenih hidrata što održava uravnotežen nivo šećera u krvi. Ukoliko za doručak jedete ovsenu kašu, dugo poslije, nećete zavirivati u frižider, a samo jedna šoljica sadrži 8 grama vlakana, oko trećinu dnevnih potreba.

Galerija

Bonus video: