FFB: Optuženi Filipidis je bio "čist" dok je bio akcionar

Filipidis nikad nije radio ništa preko računa FFB, “osim što je 22. avgusta 2007.godine prodao svoje akcije i taj novac prenio na svoje račune u inostranstvu”
102 pregleda 1 komentar(a)
Angelos Filipidis, Foto: Greekportal.com
Angelos Filipidis, Foto: Greekportal.com
Ažurirano: 24.01.2014. 08:53h

Iz First Financial bnke (FFB) saopštili su da Angelos Filipidis nije akcionar FFB od kraja 2007. godine.

Oni su u reagovanju dostavljenom “Vijestima”, između ostalog, napisali da Filipidis nikad nije radio ništa preko računa FFB, “osim što je 22. avgusta 2007.godine prodao svoje akcije i taj novac prenio na svoje račune u inostranstvu”.

“Poslije odlaska iz FFB, sada optuženi Angelos Filipidis je imenovan odlukom tadašnjeg grčkog premijera na funkciju guvernera grčke Poštanske štedionice, što logično govori da je u to vrijeme bio čist pred zakonom. Sav njegov poslovni odnos sa FFB svodi se na jednu jedinu transakciju, tako da medijsko naglašavanje pridjeva 'bivši akcionar FFB', očigledno ima za cilj zbunjivanje javnosti, jer je ta činjenica apsolutno beznačajna u slučaju optužnice protiv Filipidisa”, piše u reagovanju koje potpisuje šefica kabineta direktora FFB Branka Aničić.

Ona je dodala da preduzeće First Financial Consulting, koje se takođe pominje, nikad nije ni otvorilo račun kod FFB, kao i da se protiv Petrosa Statisa, većinskog vlasnika FFB, ne vodi nijedan istražni postupak.

Optužen da je pronevjerio oko pola milijarde eura

Filipidis je uhapšen 10. januara u Turskoj, zbog sumnje da je umiješan u pronevjeru oko pola milijarde eura kredita odobrenih u Grčkoj bez garancija. Pred turskim policajcima, koji su ga uhapsili po potjernici policije Grčke, negirao je krivicu.

Iz crnogorske policije saopštili su da im kolege iz Grčke nijesu tražile podatke o novčanim transakcijama Angelosa Filipidisa i sa njim povezanih lica u Crnoj Gori

Grčki list “Katimerini” objavio je ranije da su najmanje tri istaknuta biznismena navodno umiješana u šemu pronevjere propale grčke državne Poštanske štedionice (TT) za više od pola milijarde eura preko loših kredita.

Iz crnogorske policije saopštili su da im kolege iz Grčke nijesu tražile podatke o novčanim transakcijama Angelosa Filipidisa i sa njim povezanih lica u Crnoj Gori.

“Službenici Uprave policije nisu do sada dobili nijedan zahtjev od grčkih policijskih službi, u vezi sa provjerama aktivnosti lica koja ste pomenuli u dopisu”, piše u odgovorima UP.

Bonus video: