Ponovo se priča o odbojci

"Utakmice protiv Rešovije i Belogorja vratile su crnogorsku publiku u dvoranu. Svi poznavaoci odbojke su pričali o tome, što odavno nije bilo slučaj", dodao je Rašović
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2014. 16:31h

Belogorje je, ipak, bilo preveliki zalogaj za Budvansku rivijeru. Sa maksimalnih 3:0 prvak Rusije je na svom terenu pokazao snagu, i potvrdio zašto je jedan od glavnih konkurenata za titulu prvaka Evrope. Izabranicima Siniše Reljića za utjehu ostaje odlična partija u Budvi, kada su primorali Belogorje na pet setova, što su ove sezone i jedina dva izgubljena seta ruskog tima u Ligi šampiona.

"Znali smo da nas očekuje mnogo teška utakmica i da bi osvajanje svakog seta u Rusiji bio uspjeh. I pored dva osvojena seta u Budvi, znali smo da će nas i ozbiljnije shvatiti i bolje se pripremiti za nas. Tako je i bilo. Mislim da se nismo obrukali, a u Budvi smo, čak, mogli i do pobjede. Ali, nemamo za čime da žalimo", kaže za „Vijesti” libero Budvana Ivan Rašović.

Bilo je i nerealno očekivati da Budvani mogu da eliminišu Belogorje, koje u četvrtfinalu očekuje duel sa italijanskim Trentinom. Reljić je nakon meča izjavio da je očekivao bolju igru svoje ekipe u Belgorodu.

"Mi smo ekipa koja bolje igra kod kuće. Znali smo da nas u Belgorodu čeka težak meč, Belogorje je igralo u najjačem sastavu sa Tetjuhinom, i još jednom se pokazalo da je on jedan od ključnih igrača te ekipe. Za razliku od meča u Budvi, u revanšu smo držali prijem, nisu nam padali asevi, ali smo imali stvarno lošu realizaciju napada. Ni na bloku nismo ništa uradili. Bilo je teško ponoviti igru iz meča pred našom publikom, i mislim da smo u Belogorju možda malo pokvarili utisak. Ostaje gorak ukus što makar nismo tamo uzeli set, jer kad se izgubi 3:0 to nije to", samokritičan je primač Vojin Ćaćić.

Dvomeč sa Belogorjem ne može da promijeni ukupan utisak da su Budvani ove sezone bili najprijatnije iznenađenje LŠ, izborivši drugi put u klupskoj istoriji prolaz u eliminacionu rundu.

Za razliku od prvog puta, kada je ekipa, tada predvođena Veselin Vukovićem, prošla kao najbolja trećeplasirana, ovoga puta je prolaz bio ubjedljiviji.

Četiri pobjede u šest mečeva, po dvije protiv favorizovane poljske Rešovije (prošla među sedam najboljih) i češkog Jihostroja, uz dva poraza od Pari voleja, koji je na kraju otpao, uspjeh je za pamćenje.

"Već smo govorili o tome kakvu ekipu Rešovije smo dobili dva puta, a iza sebe ostavili Pari volej. Mislim da smo napravili odličan rezultat, s obzirom na budžet koji imamo. Izvukli smo maksimum, i ostaje nam da čekamo sljedeću godinu, vidimo grupu i, što da ne, napravimo veći rezultat", dodao je za „Vijesti” Ćaćić, koji čeka zeleno svjetlo kluba da do kraja sezone pronađe inostrani angažman.

Rezultat našeg šampiona još više dobija na značaju ako se ima u vidu da Rivijera, praktično, nema domaću ligu, a od završetka faze po grupama nije imala nijedan kontrolni meč!

"Ovogodišnja Liga šampiona je više nego uspješna zbog prolaska u drugi krug, a posebno zbog načina na koji smo to uradili. Utakmice protiv Rešovije i Belogorja vratile su crnogorsku publiku u dvoranu. Svi poznavaoci odbojke su pričali o tome, što odavno nije bilo slučaj", dodao je Rašović.

Bonus video: