I Kristina Rakočević bez finala

Crnogorska atletičarka je danas u kvalifikacijama bacila disk 55,90 metara, pa je nastup u grupi završila na šestom mjestu, dok je u generalnom zauzela 13. mjesto
106 pregleda 3 komentar(a)
Kristina Rakočević, Foto: Printscreen
Kristina Rakočević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 09.08.2018. 11:26h

Kristina Rakočević nije uspjela da se plasira u finale u bacanju diska na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Crnogorska atletičarka je danas u kvalifikacijama bacila disk 55,90 metara, pa je nastup u grupi završila na šestom mjestu, dok je u generalnom zauzela 13. mjesto.

“Tužna sam i ponosna istovremeno. Tužna jer je baš malo nedostajalo da stignem do finala, a ponosna jer sam u paklenoj konkurenciji pružila maksimum u ovom trenutku, pokazala da vrijedim i mogu, stekla veliku dozu samopouzdanja. Rad u Švedskoj mi očigledno odgovara, daje rezultate i jedva čekam da trener Vladimir Petrović i ja, nastavimo sa istim. Sada predstoji mali odmor, pauza od dvadesetak dana, a zatim nastavak rada punom parom. Rezultat na EP, uz iskustvo koje sam stekla, mnogo će mi značiti u nastojanju da stignem do cilja, odnosno ostvarenja sna, a to je plasman na Olimpijske igre u Japanu”, rekla je Kristina za Sport Klub.

Norma za finale iznosila je 58,5 metara, a ispunilo je sedam atletičarki, dok je ostalih pet takmičarki nastup u finalu izborilo na osnovu plasmana u kvalifikacijama.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Hrvatica Sandra Perković, koja je disk bacila 64,54 metra. Finale je na programu u subotu u 20.20 sati.

Crna Gora je, dakle, nastup na EP u Berlinu okončala bez ijednog izborenog finala.

U kvalifikacijama su nastup završili Tomaš Đurović i Marija Vuković.

Đurović je u bacanju kugle imao rezltat od 19,33 metra, pa je bio 11. u svojoj kvalifikacionoj grupi, a ukupno 21. u generalnom plasmanu od 30 takmičara koliko ih je ispunilo normu za EP.

Vukovićeva je u kvalifikacijama preskočila letvicu na 181 centimetar (iz prvog pokušaja), dok je rušila na 186 cm, pa je nastup u grupi B završila kao desetoplasirana, dok je u generalnom plasmanu završila na 18. mjest od 25 takmičarki.

Desetobjac Darko Pešić zbog povrede prekinuo je takmičenje poslije četvrte discipline, a na kraju je završio na 25. mjestu u konkurenciji 28 desetobojaca.

Evropsko prvenstvo okupilo je čak 1.572 takmičara (828 u muškoj i 744 u ženskoj konkurenciji).

Bonus video: