Milačić: Plan je da slučaj zastari

"Samo se nastavlja pingpong, koji sud svjesno igra. Sad nema Barovića i Banovića, sljedeći put neće biti nekog drugog"
7 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.01.2014. 10:16h

Ponovo je juče odloženo suđenje za napad na novinara “Monitora” Marka Milačića, jer optuženog Veselina Barovića opet nije bilo u sudnici.

Podgorički biznismen i njegovi prijatelji Radisav Živković i Marinko Banović, optuženi su za prijetnje i nasrtanje na novinara 2011. godine.

Osim Barovića, u Područnom organu za prekršaje u Podgorici juče nije bilo ni njegovog advokata Velibora Markovića i Banovića.

Sudija Mladen Paunović, saopštio je da je Marković opravdao izostanak i izostanak Barovića.

U dokumentu koji je proslijedio sudu, navedeno je da se Barović nalazi u Beogradu, gdje se njegova kćerka oporavlja od posljedica saobraćajnog udesa, koji se dogodio sredinom juna prošle godine na Svetom Stefanu.

Milačić je rekao da smatra da taj podatak nije tačan i da se Barović nalazi u Crnoj Gori.

“Redovno ga srijećemo u gradu. To doživljavam kao bahato ponašanje Barovića prema sudu. Da li šetate gradom sudija”, pitao se Milačić.

Dodao je da je jasno da okrivljena strana planira da slučaj napada na njega zastari.

“Samo se nastavlja pingpong, koji sud svjesno igra. Sad nema Barovića i Banovića, sljedeći put neće biti nekog drugog, a ročište ne može da se održi bez prisustva sve trojice”, rekao je Milačić.

Sudija Paunović odgovorio je da će se potruditi da ne dođe do zastare. Paunović juče nije naredio policiji da asistira u privođenju Barovića, jer je njegov izostanak bio opravdan. Barović i njegovi tjelohranitelji optuženi su za prijetnje i nasrtanje na novinara “Monitora” u podgoričkom lokalu “Nice vice” 2011. godine.

Milačić je protiv njih podnio krivične prijave, nakon što mu je Barović u kafiću u centru Podgorice zaprijetio riječima: “Je..ću ti majku, ako me još jednom pomeneš u svojim tekstovima”.

Zatim su ga, kako je tada naveo Milačić, odgurnuli Barovićevi tjelohranitelji Banović i Živković.

Paunović je naredno ročište zakazao je za 6. februar.

Bonus video: