Nikolić: Brisao sam uvredljive SMS poruke

Prema optužnici Nikolić je 15. juna 2012. u blizini tunela Budoš kod Nikšića, ubio Dragana Krstovića (47), a ranio njegovog rođaka Ranka Krstovića (59) iz Golubovaca
239 pregleda 2 komentar(a)
Budoš, Dragan Krstović, Milorad Miko Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Budoš, Dragan Krstović, Milorad Miko Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.01.2014. 19:28h

Vještak za telekomunikacije Predrag Boljević izjavio je pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici, da nije našao sačuvane poruke u karticama mobilnih telefona koje su koristili Milorad Lj. Nikolić zvani Miko i sada pokojni Dragan Krstović.

Prema optužnici Suzane Milić, zamjenika višeg državnog tužioca, Nikolić je 15. juna 2012. oko 22.30 časova u blizini tunela Budoš kod Nikšića, ubio Dragana Krstovića (47), a ranio njegovog rođaka Ranka Krstovića (59) iz Golubovaca.

"U mobilnom telefonu koji je koristio Krstović nema nijedne sačuvane SMS poruke, u folderima poslatih i primljenih poruka. U telefonu optuženog Nikolića ima devet poslatih i 113 primljenih sačuvanih SMS poruka, ali nijedna prema telefonskom broju pokojnog Krstovića", kazao je Boljević.

Nikolić je pojasnio da su SMS poruke koje je dobijao od Krstovića bile uvredljive sadržine i da ih je brisao zbog porodice.

U optužnici piše da je Nikolić tog 15. juna dogovorio sa Draganom da se nađu kod tunela Budoš.

Kada su stigli, Nikolić je prišao sa lijeve strane njihovog auta i kroz otvoren prozor prednjih lijevih vrata iz pištolja ispalio hitac u Dragana, koji je sjedio na mjestu vozača.

U optužnici se dalje navodi da ga je pogodio u lijevu polovinu čeonog predjela glave, dok je sa tri hica ranio Ranka.

Na narednom suđenju 17. februara, kako je kazala sutkinja, biće saslušan svjedok Predrag Bečić.

Ukoliko ne bude mogao da dođe, objašnjeno je, njegov iskaz će se obezbijediti video linkom, jer se nalazi u inostranstvu.

Na suđenju početkom 2013. godine Milorad Nikolić je izjavio da se ne sjeća trenutka kada je potegao pištolj, kada ga je repetirao, ni kada je ispalio smrtonosne hice u Dragana Krstovića.

Rekao je da je bio u strahu, jer je unazad već nekoliko mjeseci trpio pritisak, prijetnje i vrijeđanje od Dragana Krstovića.

Tvrdi da je za dug od 7.000 eura Krstović od njega potražio više od 100.000 eura sa kamatama. Nikolić je kazao da je garantovao za dug od 7.000 eura koji je izvjesni Peđa Bečić uzeo od Krstovića, ali da je taj dug tokom godinu i po dana sa kamatama, narastao na više od 100.000 eura.

Bonus video: