Bijelo Polje: Htio da se ugrije, pa zapalio kuću

Pošto mu je bilo hladno, Leptir je na patosu sobe naložio vatru da bi se ugrijao, ali je to prouzrokovalo požar koji je zahvatio ostatak kuće
121 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Stojanović Leptir, Foto: Beća Čoković
Dragan Stojanović Leptir, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 22.01.2014. 08:32h

Bjelopoljac Dragan Stojanović (23) zvani Leptir, uhapšen je juče zbog sumnje da je, pokušavajući da se ugrije, zapalio kuću sugrađanina Vuka Anđelića.

Policija je saopštila da je Stojanović, u noći između 18. i 19. januara, znajući da u kući Anđelića niko ne stanuje, ušao unutra da prespava.

Pošto mu je bilo hladno, na patosu sobe naložio je vatru da bi se ugrijao, ali je to prouzrokovalo požar koji je zahvatio ostatak kuće.

Nakon što je vatra počela da se širi, Leptir je pokušao da je ugasi, a kada mu to nije pošlo za rukom, pobjegao je.

“Policijski službenici su 20. januara 2014. godine, lišili slobode D.S. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i on je istog dana uz službenu zabilješku o lišenju slobode sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost”, piše u saopštenju Uprave policije.

“Vijestima” je šef bjelopoljskih vatrogasaca Zoran Puletić kazao da su vatrogasci čitavu noć proveli gaseći požar, jer im je velike probleme pričinjavala nepristupačnost terena

“Nakon lokalizovanja požara, policijski službenici su u prisustvu vještaka elektro struke, vještaka građevinske struke i vještaka za požare, eksplozije i havarije (PEH) izvršili uviđaj. Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, došli su do sumnje da je pomenuti požar izazvao D.S.”, piše u saopštenju.

Anđelićeva kuća u naselju Lješnica potpuno je izgorjela u požaru.

“Vijestima” je šef bjelopoljskih vatrogasaca Zoran Puletić kazao da su vatrogasci čitavu noć proveli gaseći požar, jer im je velike probleme pričinjavala nepristupačnost terena.

Bjelopoljski policajci i vatrogasci su i prije nešto više od godinu imali posla sa Leptirom - krajem novembra 2012. izvukli su ga ispod Nikoljačkog mosta, nakon što su građani prijavili da se nečije “beživotno tijelo nalazi na stijenama na obali Lima”.

Spasilačke ekipe tada su se spustile niz 30-ak metara dugu strminu i utvrdili da je mladić živ i da mu je “samo” pozlilo.

Neki od mnogobrojnih očevidaca akcije izvlačenja, tvrdili su tada da Leptiru nije prvi put da “glumi smrt”.

Bonus video: