Hrabra prodavačica zaustavila lopova

Radnica butika sportske opreme “Cakan sport” u centru Podgorice napravilapodvig tako što je sredovječnog čovjeka spriječila u namjeri da počini krađu
147 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2014. 11:21h

Milica Radulović, prodavačica u butiku sportske opreme Cakan-sport u centru Podgorice, fizički je spriječila lopova da prošlog vikenda iznese trenerku iz te radnje.

Na snimku bezbjednosne kamere zabilježena je cijela akcija i njena žustra prepirka sa lopovom, zbog čega je od vlasnika radnje i nagrađena.

“Kontrolom video-snimaka uvidjeli smo da je ta osoba navraćala u radnju dva dana zaredom prije pokušaja krađe. Riječ je o muškoj osobi starosti između 40 i 50 godina, koja se gestikulacijom predstavljala kao gluvonijema, a koja je tog dana uzela trenerku da proba i otišla u svlačionicu. Taj muškarac je potom iz kabine hladnokrvno krenuo ka vratima radnje, kada je za njim potrčala Milica, jer je vidjela šta namjerava”, ispričao je “Vijestima” jedan od Miličinih kolega.

Na njene povike da se zaustavi, lopov u pokušaju se nije obazirao, sve dok ga djevojka na pragu nije uhvatila za rukav i povukla u radnju.

U tom trenutku, tvrde prodavači, muškarcu se “vratila” moć govora - počeo je da vrišti i da se svađa sa djevojkama u radnji.

Tek na insistiranje Milice, izvadio je donji dio trenerke koji je sakrio u pantalonama i žurno krenuo ka izlazu, da bi ga djevojka opet zaustavila i zatražila mu da vrati i gornji dio trenerke.

Uz bijesne povike, potom je gornji dio trenerke izvadio iz lijevog rukava jakne.

“Onda je bez ijednog znaka srama ili kajanja, prestao da viče i kao da se ništa nije dogodilo, nonšalantno izašao iz radnje”, ispričali su reporteru “Vijesti” radnici Cakan-sporta.

Milica je potom istrčala do radnji u susjedstvu, da ih upozori na neželjenog gosta.

Vlasnik oduševljen

Vlasnik „Cakan-sporta“ Radomir Cakan Novaković, rekao je juče „Vijestima“ da ga je gest Milice Radulović oduševio.

“Dirnut sam ovakvim gestom naše Milice, koja je pravi heroj. Za ovakve radnike ne treba da se piše Zakon o radu, oni svojim ponašanjem i odnosom zaslužuju u svakom smislu i radno mjesto i poštovanje poslodavca”, kazao je Novaković.

Novaković je prošle godine dugogodišnju vjernost četvoro radnika nagradio kupovinom automobila, o čemu su brujali mediji u cijelom regionu.

Galerija

Bonus video: