Šta pravi "Vuk sa Vol Strita" misli o filmu o njegovom životu

Belfort smatra da, ako film kod nekoga probudi želju za životom kakav je on vodio, onda je to osoba kojoj "fali daska u glavi"
134 pregleda 4 komentar(a)
Džordan Belfort, Foto: Dailyentertainmentnews.com
Džordan Belfort, Foto: Dailyentertainmentnews.com
Ažurirano: 21.01.2014. 19:58h

"Vuk sa Vol Strita" Martina Skorsezea film je baziran na istinitoj priči o Džordanu Belfortu, "Vuku sa Vol Strita" koji je sa 26 godina postao multimilioner zarađujući na hiljade dolara u minuti da bi sa 36 godina završio u zatvoru dugujući oštećenim klijentima 110 miliona dolara.

Novinar CNN-a, Skot Zamost nedavno je objavio privatne snimke Belforta koga su zvali "Vuk", a na njima se mogao vidjeti mladi multimilioner koji se provodi na žurkama na svojoj jahti i u Hamptonsu.

A Belfort je sad za CNN objasnio svoje viđenje filma koji je u međuvremenu i nominovan za Oskara. U potpunosti je oduševljen Di Kapriom kojem je pomagao da se spremi na ulogu:

"Nakon što sam pogledao film bio sam bez teksta. Na dobar način. Za mene je drukčije nego za publiku. Ja sam se pomirio se sa svojim prošlim životom: napisao sam tu knjigu i to je za mene bilo katarzično iskustvo. Ali vidjeti to na ekranu, sa nekim ko je tako dobro obavio svoj posao, ja sam se bukvalno znojio u nekim trenucima. Kad se šmrkao kokain, imao sam intenzivne reakcije na sve to", kazao je.

Osim toga, uvjeren je da film neće "inspirisati" nove "vukove", te da mu je bitno da se film gleda kao priča upozorenja, a smatra da ako kod nekoga ipak probudi želju za takvim životom, onda je to osoba kojoj "fali daska u glavi".

Pirs Morgan suočio ga je i sa činjenicom da je naštetio mnogim ljudima, na šta je Belfort kazao da radi najviše što može da ispravi ono što je napravio i da nema namjeru da živi život stideći se.

Bonus video: