U Rožajama i Beranama zaplijenjeni heroin i marihuana

U Rožajama zaplijenjeno 3,2 grama marihuane, a u Beranama 2 grama heroina
72 pregleda 10 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock.com
marihuana, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.01.2014. 17:46h

Grupa za suzbijanje droga Bijelo Polje, Berane, Pljevlja Uprave policije uhapsila je A.Lj. (19) i A.M. (17), oba iz Rožaja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su kontrolisali A.Lj kod kojeg je pronađena pvc kesica sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga marihuana o čemu su odmah obaviješteni službenici Grupe za suzbijanje droga Bijelo Polje, Berane, Pljevlja kojima je predat A.Lj. i pronađena materija. Daljim pregledom u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Rožaje kod A.Lj. je u garderobi – donjem vešu, pronađeno još jedno pvc pakovanje sa materijom za koju se takođe sumnja da je marihuana. Ukupna količina pronađene materije je oko 3,2 grama i ona će biti poslata na vještačenje u Forenzički centar", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da se sumnja da je marihuanu A.Lj. prethodno kupio od A.M.

"Policijski službenici su prikupili obavještenja od A.Lj, kao i od A.M. u prisustvu njegovog zakonskog zastupnika – roditelja. O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju. A.Lj. i A.M. će uz krivičnu prijavu, biti predati nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je 18. januara uhapšen i S.S. (36) iz Berana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Centra bezbjednosti Berane su, 18. januara u naselju Talum u Beranama, izvršili pretres S.S. kod kojeg je pronađeno 8 pvc zamotuljaka koji su sadržali materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin u ukupnoj količini od oko 2 grama. Pronađena materija za koju se sumnja da je heroin poslata je na vještačenje u Forenzički centar", navodi se u saopštenju.

Nakon hapšenja S.S. je, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, predat Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost.

Bonus video: