Bijelo Polje: Mladić (23) osumnjičen da je izazvao požar u porodičnoj kući

D.S. (23) je ušao u kuću u namjeri da prespava, nakon čega je, kako se sumnja, zbog hladnoće naložio vatru na patosu sobe da bi se ugrijao
96 pregleda 8 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 21.01.2014. 15:55h

Policija u Bijelom Polju podnijela je poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv D.S. (23) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti kojom prilikom je oštećena kuća vlasništvo V.A. iz Bijelog Polja.

Požar na kući V.A. je, kako je saopšteno iz Uprave policije, prijavljen 19. januara u 1.40 časova.

"Policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju pomenutog događaja, došli do sumnje da je pomenuti požar izazvao D.S. na način što je, u noći između 18. i 19. januara 2014. godine, znajući da se u tom trenutku niko ne nalazi u kući, ušao u kuću u namjeri da prespava, nakon čega je, zbog hladnoće naložio vatru na patosu sobe da bi se ugrijao, prouzrokujući požar koji je zahvatio ostatak kuće. D.S. je sumnja se, potom pokušao da ugasi požar, ali kako nije u tome uspio udaljiio se iz kuće", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija uhapsila D.S. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i on je sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: