Ko u čuda vjeruje...

Budvanskom timu za nastavak takmičenja u Ligi šampiona nophodna je pobjeda od 3:0 ili 3:1, dok bi se u slučaju trijumfa od 3:2 igrao zlatni set.
54 pregleda 6 komentar(a)
Budvanska rivijera-Belogorje, Foto: Boris Pejović
Budvanska rivijera-Belogorje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2014. 00:17h

Iako su, nakon žrijeba odbojkaški stručnjaci dvomeč između ruskog Belogorja i Budvanske rivijere najavili kao najmanje neizvjestan, jedino se u Budvi, u prvom duelu prve plej-of runde Lige šampiona, igralo svih pet setova (2:3).

Podatak da je Belogorje, po mnogima prvi favorit za titulu prvaka Evrope, tek u sedmom meču u ovogodišnjoj Ligi šampiona izgubilo prve setove, dovoljno govori kakav je otpor pružio crnogorski šampion. Izabranici Siniše Reljića su još jednom potvrdili da su najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja...

"Ne možemo da kažemo da smo presrećni, jer smo izgubili prvi meč. Ali, prava je rijetkost dobiti toliko pozitivnih dobrih kritika nakon poraza, pa sa te strane možemo da budemo zadovoljni partijom koju smo pružili, našom borbenošću, voljom, željom protiv ekipe koja je favorit ne samo protiv nas, nego i u LŠ. Malo je nedostajalo, vodili smo 1:0, u drugom setu smo imali otvoren put ka pobjedi. Da smo poveli 2:0, stvari bi se sigurno odvijale u našu korist. Ali, mislim da je prevelika želja za vođstvom od 2:0 prevagnula i od 23:22 smo naredna tri poena mi dali protivniku, sa dvije servis greške i jednom greškom u napadu".

"U taj-breku smo se držali dobro do 10:10, igrali dobro, imali i kontru da se odlijepimo na dva razlike, ali je nijesmo iskoristili. Na kraju je njihov individualni kvalitet, tačnije Grozera je došao do izražaja, čovjek je udario četiri-pet stvarno jakih servisa koji se teško primaju, pa se našim primačima ne može ništa zamjeriti", kaže za “Vijesti” srednji bloker Luka Šuljagić, trenutno najbolji bloker Budvana u LŠ, sa prosječno 0,54 bloka po setu.

Plasmanom među 13 najboljih ekipa u LŠ, Budvanska rivijera je već napravila veliki uspjeh, posebno što je itekako namučila Belgorod u prvom meču plej-of runde. U revanšu će Budvanima za prolaz trebati istinski podvig, prava senzacija (pobjeda od 3:0 ili 3:1, dok trijumf od 3:2 vodi u “zlatni set”). Pobjednik ovog meča ide najvjerovatnije na italijanski Trentino.

"Naša igra u Budvi je stvarno bila na jako visokom nivou, i daje nam za pravo da se nečemu nadamo. Računica je jasna, moramo da pobijedimo da bismo prošli ili izborili zlatni set. Idemo na sve ili ništa. Da bismo bili u šansi da to uradimo, moramo da ponovimo igru iz Budve, i toga smo svjesni. Koncentracija mora biti na jako visokom nivou, servis mora da bude i bolji od prvog meča da bismo mogli da se nosimo ravnopravno sa njima. Sportski je nadati".

"Pobijediti Rešoviju u gostima nije bilo lako, zbog pune sale i kvaliteta rivala. Nešto nas slično očekuje u Belgorodu. Ako smo savladali Rešoviju, možemo i Belogorje. Što da ne, čuda su moguća. Iako je nezahvalno bilo šta obećavati ili prijetiti Belogorju, jer to ne rade ni mnogo jače ekipe", dodao je Šuljagić.

Srednji bloker “naranžastih” kaže da je najbitnije da je ekipa “poslije dobrih igara u grupi zadržala dobar nivo igri i u ovoj fazi takmičenja, poslije mjesec dana pauze”.

"To nas raduje i govori koliko smo fizički i psihički jaka ekipa, homogena. Ponosan sam na momke i jako mi je drago što sam dio svega ovoga ove godine. Vjerujemo jedni u druge, vjerujemo u naše kvalitete. Biće nam jako krivo ako ispadnemo, jer bismo željeli da se priča nastavi. Puni smo samopouzdanja, i mislimo da možemo da igramo još dosta utakmica na visokom nivou. Ali, naletjeli smo na protivnika za respekt protiv koga se teško igra. Po onome što smo prikazali, dokazali smo da smo među šest-sedam najjačih ekipa u Ligi šampiona", zaključio je Šuljagić.

Falaski: Pokušaćemo da uradimo više nego u Budvi

Italijanski reprezentativac Marko Falaski maestralno je “dirigovao” ekipom u prvom meču protiov Belogorja, uostalom kao i u svim dosadašnjim mečevima Lige šampiona, pokazavši da je njegov dolazak bio pun pogodak budvanskog kluba. Uoči današnjeg meča u Belgorodu, tehničar Budvana kaže da “vjeruje da svi treba da budu zadovoljni što revanš igraju sa još nekim šansama i snovima u prolaz u naredno kolo”.

"Ekipa je to zaslužila. U prvom meču smo pokazali da možemo da igramo na njihovom nivou, da možemo da se nosimo sa takvim rivalom. U Belgorodu ćemo pokušati da uradimo nešto više", rekao je “Vijestima” Falaski.

Šipilin: Ne smijemo da ih potcijenimo

Trener Belogorja, legendarni Genadi Šipulin nije vodio ekipu u Budvi (nije bilo ni kapitena Sergeja Tetjuhina), kao što često to zna da uradi kada ekipa gostuje. U Belgorodu će, međutim, zauzeti svoje mjesto pored terena...

"Budvanska rivijera je u prvom meču pokazala da je veoma ozbiljan protivnik za bilo koji tim u Ligi šampiona. Ne smijemo da ih potcijenimo, posebno ne nakon prve utakmice. Znamo da će Budvani u revanš ući sa još više samopozdanja nego što je to bilo prije prvog meča. Naše izdanje u Budvi, naše greške, dodatno su našem rivalu pojačali samopouzdanje da odigra tijesan meč. Kod kuće moji igrači moraju da pokažu klasu, da budu odlučni i maksimalno motivisani za pobjedu. Želimo pobjedu za prolaz i hoću da našim navijačima pružimo razlog za radost", rekao je Šipulin.

Utakmica u Belgorodu počinje u 16 časova (19 po lokalnom vremenu). Sude Azerbejdžanac Eldar Alijev i Kipranin Jorgos Papageorgiju.

Parovi

Danas

Belogorje – Budvanska rivijera 16.00 – prvi meč 2:3

Jastržebski – Tur 18.00 – 3:0

Roselar – Rešovija 20.30 – 1:3

Trentino – Noliko 20.30 – 3:1

Sjutra

Pjaćenca - Lube Maćerata 20.30 – 0:3

Juče

Zenit – Berlin 3:0 – 3:0

Bonus video: