Vježbe koje tope omraženi "šlauf" oko struka

S obzirom na to da je predio struka najteže dovesti u red donosimo vam tri lagane vježbe ...
179 pregleda 8 komentar(a)
fitnes, trning, vježbanje, Foto: Shutterstock
fitnes, trning, vježbanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.01.2014. 09:46h

Takozvani "šlauf" oko struka, odnosno masne naslage koje najviše primjećujemo kada zakopčamo pantalone jedan su od najvećih estetskih neprijatelja svake haljine.

S obzirom na to da je predio struka najteže dovesti u red donosimo vam tri lagane vježbe za koje ćete morati da izdvojite samo 15 minuta, a koje možete raditi kod kuće...

Vježba 1.

Stanite uspravno u raskorak u širini ramena i raširite ruke. Sagnite se u pretklon, jednom rukom dotaknite vrh prstiju suprotne noge, a drugu naslonite na struk te isto ponovite naizmjenično s drugom rukom.

Vježbu ponovite 50 puta, odnosno svaku stranu 25 puta.

Vježba 2.

Stanite uspravno u raskorak u širini ramena, s lagano savijenim kolenima. Ruke stavite iza glave i raširite laktove kao kada radite sklekove. Okrećite gornji dio tijela u lijevu te naizmjenično u desnu stranu koliko god možete, a da pritom ne pomičete kukove.

Vježbu ponovite 50 puta, odnosno svaku stranu 25 puta.

Vježba 3.

Lezite na pod ispruženih nogu i zategnite stopala prema gore, a ruke podignite iznad glave. Noge podignite od poda pa krenite sa spuštanjem ruku prema nogama tako da s poda podignete ramena kao da radite kratke trbušnjake te se polako vratite u početni položaj.

Vježbu ponovite 20 do 40 puta.

Svakih nekoliko dana povećavajte broj za barem 5 ponavljanja.

Bonus video: