Bardal osvojio Zakopane

Prvo su skakači imali dosta problema sa zaletištem, jer je bilo natopljeno vodom, a potom je počeo da duva jak vjetar, pa je održana samo jedna serija
0 komentar(a)
Anders Bardal, Foto: Beta/AP
Anders Bardal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.01.2014. 18:59h

Norvežanin Anders Bardal pobijedio je danas u poljskim Zakopanama u okviru Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, ispred Slovenca Petera Prevca i Njemca Riharda Frajtaga.

Takmičenje u Zakopanama obilježili su loši vremenski uslovi. Prvo su skakači imali dosta problema sa zaletištem, jer je bilo natopljeno vodom, a potom je počeo da duva jak vjetar, pa je održana samo jedna serija.

Bardal je do prvog trijumfa u sezoni došao zahvaljući skoku od 131,5 metar, odnosno 127 bodova, Prevc na 2. mjestu zaostaje 2,3 boda, pošto je skočio 124,5 metara.

Njemački skakač je na 3. poziciji zabilježio skok od 129 metara, odnosno sakupio 122,1 bod.

Prvu petoricu kompletirali su Njemac Marinus Kraus i Rus Mihail Maksimočkin, kome je to rezultat karijere.

Lider u generalnom plasmanu Poljak Kamil Štoh zauzeo je tek 17. mjesto, dok je njegov prvi pratilac Austrijanac Gregor Šlirencauer bio 12.

Štoh je i poslije takmičenja u Zakopanama ostao na 1. mjestu u Svjetskom kupu sa 721 bodom, prati ga Šlirenccauer sa 670, dok je Prevc pretekao Švajcarca Simona Amana na trećem i sada ima 632 boda.

Takmičenje u Svjetskom kupu nastaviće se narednog vikenda u japanskom Saporou.

Bonus video: