Super trikovi za jače nokte

Maslinovo ulje i nježna masaža, zaštitne rukavice prilikom čišćenja te hrana bogata biotinom samo su neki od koraka koji će ojačati vaše nokte
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2014. 17:20h

Mnogi od nas se svakodnevno bore sa slabim i lomljivim noktima. Evo par savjeta kako da ih ojačate.

1. Maslinovo ulje kao kućna terapija

Ako imate slabe, tanke nokte, umočite ih u maslinovo ulje na petnaestak minuta, nekoliko puta nedjeljno. Ovaj kućni tretman jača krhke i oštećene nokte, kao i nokte koji se listaju.

2. Zaštitite ruke rukavicama

Kada perete suđe, radite u bašti ili čistite, nemojte biti lijenji – zaštitite ruke rukavicama. Proizvodi za čišćenje sadrže razne hemikalije koje oštećuju vašu kožu i nokte te oni pucaju i slabe.

3. Jedite hranu bogatu biotinom

U ishranu uvrstite namirnice bogate biotinom, odnosno kuvana jaja, žitarice, karfiol i avokado. Osim što doprinosi cjelokupnom zdravlju, biotin je odgovoran i za jače nokte.

4. Nemojte noktima raditi "popravke po kući"

Nemojte nokte koristiti za sitne "popravke" po kući, na primjer za otvaranje paketa hrane, struganje sitnih mrlja ili otvaranje limenki. Radite to obavite alatom predviđenim za slične poslove.

5. Ne preterujte s lakom i s acetonom

Nemojte prečesto lakirati nokte i koristiti odstranjivač laka za nokte. Ako to činite svaki dan, vaši nokti mogu postati suvi i slabi.

6. Masirajte nokte

Masiranje noktiju stimuliše cirkulaciju te pomaže da nokti rastu. Koristite losion za nokte i masirajte ruku, kutikulu i same nokte. Takođe, usvojite naviku nanošenja kreme na ruke svaki put kada ih operete.

7. Pijte puno vode

Poznato je da voda doprinosi zdravlju cijelog organizma, dakle i noktiju. Dovoljno tečnosti pomaže suvim i oštećenim noktima jednako kao što pomaže i vašoj koži i kosi.

Galerija

Bonus video: