Cetinje: Otrovom za miševe na napuštene pse

U cetinjskom urduženju za zaštitu životinja su „ogorčeni na predstavnike lokalne vlasti koji su bili obavezni da do kraja februara 2011. godine sprovedu zakon o zaštiti životinja.
189 pregleda 24 komentar(a)
Pas, Foto: Shutterstock
Pas, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2014. 16:46h

U dvorištu u blizini nekadašnje „Košute“ na Cetinju, gdje se okupljaju psi lutalice, neko je juče,u njihovu hranu sipao otrov za miševe, kazala je Vijestima aktivistkinja Društva za zaštitu životinja na Cetinju Julija Milanović.

Ona kaže da se na Cetinju ne tako rijetko dešavaju ovakve slituacije, da neko „na ovako okrutan način pokušava da ubije napuštene životinje“. O konkretnom slučaju je obaviještena policija nakon čega je iz dvorišta uklonjena otrovana hrana.

"Policija je bila i napravila zapisnik, ali ne znamo hoće li uspjeti da pronađe ko je odgovoran za ovo" kaže aktivistkinja.

Milanović dodaje da nijesu pronašli uginule životinje, ali da im je veterinar objasnio da je riječ o takvoj vrsti otrova, da kada ga životinja uzme, da umire u mukama i do deset dana.

U cetinjskom urduženju za zaštitu životinja su „ogorčeni na predstavnike lokalne vlasti koji su bili obavezni da do kraja februara 2011. godine sprovedu zakon o zaštiti životinja i formiraju prihvatilište za napuštene životinje“.

"Već duži period bezuspješno pokušavamo da zakažemo sastanak sa predstavnicima lokalne vlasti kako bi smo im ukazali na ozbiljnost problema i vidjeli da li i kada opština namjerava izgradnju azila za životinje, a za tako nešto nijesu potrebna neka velika sredstva", kazala je Milanović.

Ona takođe podosjeća da prije dvije godine na gradskim ulicama pronašli kolačiće sa otrovom.

"Jedan takav uzorak je svo to vrijeme kod mene u zamrzivaču, jer nadležne službe nikako da se nakane da ga pošalju na analizu", kaže Milanović.

Bonus video: