Djevojčica teško povrijeđena u udesu, ljekari joj se bore za život

K.M. je sa teškim povredama glave smještena na Odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2014. 19:25h

Djevojčica K.M. (11) teško je povrijeđena u udesu, koji se oko 13.30 časova dogodio na magistrali od Podgorice ka Danilovgradu u blizini motela "Pejović" u mjestu Ćurilac.

Ona je sa teškim povredama glave smještena na Odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra, gdje se ljekari bore za njen život.

"U teškom je stanju, kritično", kazao je sinoć "Vijestima" dr Dimitrije Burzan.

Teška nesreća dogodila se na pravini magistrale od Podgorice ka Danilovgradu nakon što je djevojčica, koja je bila sa majkom, izašla iz autobusa.

Majka i kćerka su izašle iz autobusa, koji se kretao od Podgorice ka Nikšiću na stanici kod motela "Pejović", a potom je djevojčica krenula da pređe magistralu. Policija vjeruje da je upravo tada na nju naletio vozač "golfa II" bijele boje, podgoričkih registarskih oznaka, a potom nastavio put ka Danilovgradu.

Od siline udara djevojčica je pala nekoliko metara dalje, a policija je odmah zaustavila saobraćaj i krenula u potragu za vozačem

Nakon tročasovne potjere policija je uhapsila Jagoša Kandića (27) iz Šavnika, nastanjenog u Danilovgradu, Zbog sumnje da je automobilom "golf 2" udario djevojčicu, a potom i da je pobjegao sa mjesta teške nesreće.

Kandić je sinoć saslušan pred tužiocem, koji ga tereti za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i za nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Inspektori su vozača ali i automobil, kojim je udario maloljetnu M.K. pronašli u danilovgradskom naselju Strahinjići, gdje je Kandić nastanjen.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", vozač "golfa", koji se sumnjiči da je udario maloljetnu M.K. a zatim pobjegao, bio je u alkoholisanom stanju.

"Vijestima" je rečeno da je policija prilikom alkotestiranja, čak tri i po sata nakon što se dogodila nesreća, kod njega pronašla veću količina promila alkohola u krvi.

Do njega je policija došla provjerom vozača bijelog "golfa 2", pa su inspektori prvo zakucali na vrata čovjeka, na čije je ime automobil registrovan. On je rekao kome je prodao automobil, pa je tako oko 17 časova uhapšen Kandić.

Policija je satima nakon nesreća radila uviđaj na mjestu teške nesreće, zbog čega je saobraćaj magistralom bio u prekidu.

Galerija

Bonus video: