Odloženo suđenje

Napad na fotoreportera "Vijesti": Policija još čeka spisak volontera

Petrušić je kao dokaz priložio fotografije, a sutkinja ih je prihvatila, uz napomenu da ih mora pogledati i vještak
64 pregleda 5 komentar(a)
Ivan Petrušić, Foto: Foto Srđo
Ivan Petrušić, Foto: Foto Srđo
Ažurirano: 28.03.2019. 07:53h

Suđenje osumnjičenima za napad na fotoreportera “Vijesti” Ivana Petrušića, odloženo je na neodređeno vrijeme zbog isteka mandata sutkinji Tamari Dubljević.

Milorad Gajović, Veselin Krivokapić i Darko Čolaković, optuženi su da su 21. jula 2013. godine, treće večeri Lake festa u Nikšiću, fizički i verbalno napali fotoreportera „Vijesti“.

Gajović i Krivokapić se sumnjiče za fizički napad, dok se Čolakoviću, jednom od organizatora festivala, stavlja na teret prekršaj – grubo vrijeđanje, naročito drsko ili bestidno ponašanje. 

Gajović i Krivokapić se sumnjiče za fizički napad, dok se Čolakoviću, jednom od organizatora festivala, stavlja na teret prekršaj – grubo vrijeđanje

Na posljednjem pretresu prije dva dana, izvršen je uvid u dopis Centra bezbjednosti Nikšić, u kome se konstatuje da im nije dostavljen spisak volontera koji su bili angažovani na obezbjeđenju pomenute manifestacije.

Okrivljeni su prigovorili, tvrdeći da je Krivokapić direktoru festivala Predragu Zečeviću dostavio spisak od 40 volontera, koji je ovaj predao policiji.

Odbrana je priložila fotografije na kojima se vidi pjevač Momčilo Bajagić Bajaga sa grupom ljudi među kojima je i okrivljeni Krivokapić koji je oko vrata imao akreditaciju, a Krivokapić je priložio i rješenje Uprave policije od 2011. godine o dozvoli vršenje poslova fizičke zaštite na period od pet godina.

Petrušić je kao dokaz fizičkog napada priložio fotografije, a sutkinja ih je prihvatila, uz napomenu da ih mora pogledati i vještak sudske medicine, koji je na pretresu opravdano bio odsutan, kako bi utvrdio povrede kod oštećenog.

Nakon incidenta, ljekari su Petrušiću konstatovali oguljotine, kao i krvne podlive na desnoj strani vrata, desnoj nadlaktici i prednjem dijelu glave, što su “povrede od strane drugih lica”, a u izvještaju stoji da je “udaran pesnicama po tijelu”.

Na sljedećem pretresu, za koji se ne zna kada će biti održan, kao svjedoci biće pozvani Predrag Zečević, koji će pojasniti da li je spisak volontera predao CB, kao i Božo Đurović i Dragan Đurić, koji se nalaze na fotografiji sa Bajagom i koji bi trebalo da odgovore kako su volonteri u toku Lake festa bili obučeni i da li su posjedovali legitimacije.