Mišel Obama: Filmom do većeg broja obrazovanih mladih

Ona će pomoći da se ostvari cilj njenog supruga, predsjednika Baraka Obame, da SAD do 2020. ima najveći udio fakultetski obrazovanih na svijetu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2014. 12:20h

Prva dama SAD Mišel Obama pokrenula je novu inicijativu čiji je cilj da se pomogne mladima da se više obrazuju.

Film o dječacima koji sami odrastaju u Njujorku poslužio joj je kao poruka da Amerikanci treba da učine više da pomognu mladima da stignu do fakulteta i da ga završe.

Prikazivanje filma "The Inevitable Defeat of Mister & Pete" (Neizbježni poraz Mistera i Pita) organizovano je sinoć u Bijeloj kući za pedagoge i druge koji rade sa mladima.

Pjevačica Ališa Kiz, izvršni producent filma, takođe je prisustvovala prikazivanju filma u Bijeloj kući. Film govori o dva dječaka u Njujorku koja se sami brinu o sebi.

"Ovaj film treba da pokrene razgovor koji se već vodi o tome šta treba da uradimo i da uložimo u djecu u ovoj zajednici", rekla je prva dama i dodala da ima miliona djece kao što su Mister i Pit koja se bore da prežive.

Ona će pomoći da se ostvari cilj njenog supruga, predsjednika Baraka Obame, da SAD do 2020. ima najveći udio fakultetski obrazovanih na svijetu.

Ona je rekla da su SAD nekad bile na prvom mjestu po tome a sada su pale na dvanaesto.

"Učiniću sve što mogu da podstaknem te napore tako što ću razgovarati s mladima. Svi drugi će govoriti o resursima, ali ja mogu da prenesem poruku da možemo direktno da dajemo mladima", rekla je Mišel Obama.

"Rećiću im da oni već imaju sve što im je potrebno da uspiju. Sve je tu, ali oni moraju biti posvećeni tome da steknu obrazovanje", rekla je ona.

Mišel Obama već je pokrenula inicijative da se Amerikanci podstaknu da se bolje hrane, da se više kreću kao i akcije za pomoć ratnim veteranima i njihovim porodicama.

Ona je rekla da ne odustaje od ovih svojih projekata već samo dodaje novi.

Galerija

Bonus video: