Za podvig treba više od maksimuma

"Već smo napravili jedno iznenađenje protiv Rešovije, pa zašto ne bismo još jednom to uradili", rekao je „Vijestima“ trener Budvana Siniša Reljić
2 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.01.2014. 12:20h

Senzacija i prolaz u narednu rundu je skoro „nemoguća misija“. A da li odbojkaši Budvanske rivijere, nakon poljske Rešovije, mogu na svom terenu da naprave novi podvig i namuče ili čak zabilježe pobjedu protiv ruskog Belogorja, možda, prvog favorita Lige šampiona, pokazaće večerašnji meč u Mediteranskom sportskom centru.

"Radili smo dobro. Imali smo problem što je Minić otišao, to je dosta poremetilo ekipu, ali nam se prije nekoliko dana priključio Ćulafić. Koliko je to bilo dovoljno da se on uigra i upozna sa novim dizačem, to ćemo vidjeti. Ostalo je u redu, spremni smo za meč sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Motiva ne fali, nemamo rezultatsko opterećenje, pa očekujem da ćemo odigrati dobar meč. Da li će to biti dovoljno za nešto više, za pobjedu, vidjećemo u četvrtak veče. Ali, već smo napravili jedno iznenađenje protiv Rešovije, pa zašto ne bismo još jednom to uradili", rekao je „Vijestima“ trener Budvana Siniša Reljić.

Belogorje iz Belgoroda je šampion Rusije (ukupno osam titula), zemlje olimpijskog i evropskog šampiona, te pobjednika ovogodišnje Svjetske lige. Trenutno su na diobi drugog mjesta u prvenstvu, tri boda iza Zenita. Ekipa legendarnog trenera Genadija Šipulina je grupnu fazu LŠ, u grupi sa belgijskim Nolikom, grčkim Olimpijakosom i češkom Ostravom, završila sa svih šest pobjeda, i to bez izgubljenog seta, i ponovila prošlosezonski rekord Zenita!

Pod imenom Lokomotiva, klub iz Belgoroda je najveće uspjehe na evropskoj sceni ostvario 2003. i 2004. godine, kada je bio prvak Evrope, a 2009. godine je osvojen i CEV kup.

Klub iz Belgoroda ne gostuje prvi put u Crnoj Gori. Tadašnja Lokomotiva je, naime, dvije uzastopne sezone bila rival Budućnosti u Ligi šampiona. U sezoni 2005/2006, Belogorje je u “Morači” slavilo 3:2, dok je u Belgorodu bilo 3:0 za domaćina. Godinu kasnije Belogorje je ponovo na svom terenu slavilo 3:0, ali je Budućnosti uspjela u Podgorici da nanese poraz ruskom timu sa 3:2.

Belogorje je do sada na evropskoj sceni odigralo 156 mečeva, uz skor od 105 pobjeda i 41 poraz (set-količnik 357:183). U Ligi šampiona imaju skor od 67 pobjeda i 31 poraza (set-količnik 234:124).

"Moramo da odigramo sa 150 odsto naših mogućnosti da bismo mogli nešto da uradimo. Zaista su jaki na svim pozicijama. Gledajući snimke njihovih utakmica, probali smo da im nađeno neke slabe tačke, ali, zaista je to jako teško. Ponavljam - moramo da damo više od maksimuma da bismo mogli nečemu da se nadamo", dodaje Reljić.

Pored legendarnog Sergeja Tetjuhina, sa kojim je Belogorje i ostvarilo najveće uspjehe u LŠ, u ekipi su i reprezentativci Rusije, 219 cm visoki “div” Dmitrij Muserski, Taras Htej, Dmitri Iljinih, Maksim Žigalov... Stranci su prvi tehničar italijanske reprezentacije Dragan Travica i korektor njemačke selekcije Georg Grozer.

"Najviše se pribojavamo njihovog servisa, imaju zaista sjajne servere, kao što su Muserski, Grozer, Travica, Tetjuhin...Faktički svi serviraju smeč servis izuzev Bogomolova, koji ima dobar flot servis. Ako budemo držali prijem servisa, mislim da možemo da se nosimo sa njima. Ali, naravno i mi moramo da odserviramo dobro", zaključio je Reljić.

Ćaćić: Ne pobjeđuje uvijek novac

Vojić Ćaćić će sa ostalim primačima, Markom Bojićem, Aleksandrom Milivojevićem i liberom Ivanom Rašovićem, biti meta sjajnih servisa ruskog tima.

"Suvišno je govoriti o kvalitetima Belogorja, glavni su favorit za osvajanje ruskog prvenstva, sigurno najjačeg prvenstva na svijetu. Takođe, mislim da se previše piše i priča o njima, o njihovim ugovorima i ogromnom budžetu, a svi mi dobro znamo da novac ne pobjeđuje stalno. Pobjeđuje onaj koji igra srcem i želi pobjedu više od svega. Mislim da smo mi do sada dokazali da ostavljamo srce na terenu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i naprave “ludačku” atmosferu, kao i svaki put do sada", kaže za “Vijesti” Ćaćić. Ćaćić ističe da je ekipa fizički spreman za ovaj duel, ali...

"Možda nam malo fali taj osjećaj za igru, jer od kada nam je Minić otišao nismo radili na treningu situacije iz igre. Veliki je plus za nas što će nam u dvomeču pomoći Ćulafić kojeg odlično znamo i neće mu trebati puno da se uklopi", dodao je Ćaćić.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Slovak Dušan Hodon i Grk Georgios Georguleas.

Danas

Budvanska rivijera – Belogorje (18.00)

Berlin – Zenit (19.30)

Lube Maćerata – Pjaćenca 20.30

Sinoć

Tur – Jastržebski 0:3

Utorak

Rešovija – Ruselar 3:1

Noliko – Trentino 1:3

Bonus video: