Simo Dabović u Arisu

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Za praznike sam bio kući u Baru, razmijenili smo nekoliko poziva, i postigli dogovor. Veoma sam zadovoljan - kaže za „Vijesti” Dabović
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 09:08h

Za samo godinu i po, Simo Dabović je već promijenio tri kluba u Grčkoj - nakon sezone u Aiginiju, iz istoimenog grada na oko 70 kilometara od Soluna, te polusezone u PAOK-u, tehničar crnogorske reprezentacije će do juna igrati u još jednom klubu iz Soluna, Arisu.

"Sve se dogodilo vrlo brzo. Za praznike sam bio kući u Baru, razmijenili smo nekoliko poziva, i postigli dogovor. Veoma sam zadovoljan - kaže za „Vijesti” Dabović, zvanično najbolji odbojkaš Crne Gore u 2011. godini.

Sa PAOK-om se sporazumno rastao 20. decembra.

"Sve je bilo OK, odlično mi je bilo tamo. Međutim, nismo igrali kako su u klubu zamislili. Očekivali smo da budemo na vrhu tabele, a mi smo u tom trenutku odigrali nekoliko slabih partija. U PAOK-u imaju malo tolerancije nakon izgubljene utakmice, osim mene promijenili su još tri igrača i četiri trenera".

Nakon 12 kola, Aris je trenutno 7. na tabeli prvenstva Grčke, sa pet pobjeda i sedam poraza, odnosno sa bodom manje od šestoplasiranog, sada već bivšeg Dabovićevog kluba, PAOK-a. Aris je jednom u klupskoj istoriji bio šampion, sada već daleke 1997. godine.

"Aris je veliko ime, veoma sam srećan zbog dolaska u ovaj klub. Svi mogu da budu ubijeđeni da ću dati maksimum za ekipu. Od ranije poznajem neke od novih saigrača, pa vjerujem da neće biti problema da se prilagodim na novu sredinu", dodao je 26-godišnji Baranin, koji je karijeru počeo u rodnom gradu, a osim u Grčkoj, igrao je i sedam godina za Budvansku rivijeru (iz dva puta), te sezonu za slovenački Salonit.

"U klubu žele da se domognemo prva četiri mjesta i plej-ofa, što će biti teško, s obzirom na to da je nekoliko ekipa već odmaklo, a pri tom imaju dobre sastave. Ali, nadam se da će biti ubrzo sve u redu sa mojim papirima, kao i papirima Kubanca Rolanda Despanja, koga su takođe doveli".

Dabović ističe da ga ne brinu buduće reakcije navijača bivšeg kluba, ljutog rivala Arisa.

"Da sam fudbaler, morao bih da pazim kuda se krećem po gradu. Odbojku ne prate previše. Ali ima ih, i baš se mrze", uz osmijeh je rekao Dabović.

Sjajan uspjeh Budvanske rivijere

Dabović je 2011. godine sa Budvanskom rivijerom prošao grupnu fazu, i raduje se što su njegovi saigrači iz bivšeg kluba i reprezentacije ove sezone ponovili uspjeh.

"Sjajan uspjeh. Šteta što ih u eliminacijama očekuje duel sa Belogorjem, tako snažnom ekipom, koja je po većini glavni favorit za osvajanje LŠ. Ali, to možda bude još više motivisalo ekipu, kad već nemaju nikakav pritisak. Tesko se može protiv prejakih Rusa, ali ako budu igrali kao protiv Rešovije u Budvi, vjerujem da ćemo moći da gledamo interesantan meč. Inače, ona pobjeda protiv Rešovije je jedna od najvećih Budvanske rivijere u istoriji. Dominirati tako protiv jedne od najboljih poljskih ekipa je samo za pohvalu", rekao je Dabović, uz konstataciju da je odlazak Minića gubitak, ali da je dolazak Ćulafića odlično rješenje i pun pogodak.

Bonus video: