Interpol: Poljskoj izručen starac uhapšen u Crnoj Gori

Stariji državljanin Poljske se traži u svojoj zemlji zbog dve krivična djela iz Zakona o suzbijanju narkomanije Poljske
0 komentar(a)
lisice starija osoba, Foto: Shutterstock
lisice starija osoba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.08.2018. 07:45h

Pripadnici podgoričkog Interpola izručili su Poljaka M.K. (76) iz Varšave, koji je ranije uhapšen na teritoriji Crne Gore, na osnovu međunarodne potjernice izdate od strane Interpola iz Varšave.

Stariji državljanin Poljske se traži u svojoj zemlji zbog dve krivična djela iz Zakona o suzbijanju narkomanije Poljske .

"NCB Interpol Varšava je naime potraživao M.K. međunarodnom potjernicom radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u Poljskoj vodi protiv ovog lica zbog osnovane sumnje da je počinilo dva krivična djela iz Zakona o suzbijanju narkomanije Poljske (čl. 258 st. 3 i čl. 36. st) a u vezi sa čl. 12 Krivičnog zakonika Poljske.Ekstradicija M.K. iz Crne Gore u Poljsku dozvoljena je na osnovu rješenja Ministarstva pravde naše države. M.K. se od lišenja slobode do ekstradicije nalazio u pritvoru u ZIKS-u shodno rješenju o određivanju ekstradicionog pritovra koji je za njega donio Viši sud u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U ekstradiciji ovog lica nadležnim organima Poljske, službenicima NCB Interpol Podgorica podršku su pružili službenici Posebne jedinice policije.

Bonus video: