POJAČANJE ZA RUSE

Miloš Ćulafić opet u Budvanskoj rivijeri

"Tu sam da pomognem koliko mogu. I meni će puno značiti te utakmice, to je odlična reklama za dalje, protiv, možda, najbolje ekipe na svijetu", rekao je Ćulafić
58 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2014. 00:27h

Budvanska rivijera, ipak, neće bez prvog korektora dočekati dvomeč sa ruskim Belogorjem, u prvoj rundi eliminacija Lige šampiona – jednog crnogorskog reprezentativca, Aleksadra Minića, koji je otišao u Iran, zamijeniće drugi, Miloš Ćulafić.

Interesantno, Ćulafiću će Budvanska rivijera biti treći klub u ovoj sezoni, nakon ukrajinske Lokomotive i Kepka iz Južne Koreje, gdje je proveo nešto manje od dva mjeseca.

"Za razliku od prije, kada sam prvi put igrao u Koreji, ovoga puta je sve bilo prenaporno. Zbog toga sam imao i neke povrede, istina ne ozbiljne, ali sam bio zabrinut, pa nisam više htio da rizikujem. Pošto nisam sa klubom uspio da nađem kompromis, da imam neki drugačiji program u odnosu na njih, odlučio sam da se vratim", kaže Ćulafić za „Vijesti“.

Iako je imao nekoliko ponuda, mečevi sa Belogorjem u Ligi šampiona bili su veliki izazov, pa je Ćulafić odlučio da se, barem na kratko, vrati u klub čiji je dres već nosio od 2008. do 2010. godine.

"Tu sam da pomognem koliko mogu. I meni će puno značiti te utakmice, to je odlična reklama za dalje, protiv, možda, najbolje ekipe na svijetu. A i blizu sam kuće, to mi odgovara nakon nekoliko godina u inostranstvu. Ekipu i momke poznajem, biće dobri treninzi, dobre dvije utakmice", ističe Ćulafić, uz Majdaka i Rašovića, jedini crnogorski odbojkaš koji je osvajao titulu sa dva najbolja crnogorska kluba, jer je nosio i dres Budućnosti.

Ćulafić ističe da će poslije mečeva sa Belogorjem razmišljati gdje će nastaviti drugi dio sezone.

"Ako prođemo, iako su svi svjesni da su šanse vrlo male, iako se ne treba unaprijed predavati, dogovaraćemo se za dalje. Ako ispadnemo, to je to".

Ćulafić je već odradio dva treninga sa Budvanima, koji prvi meč sa Belogorjem igraju u četvrtak pred svojim navijačima.

"Niko ništa od nas ne očekuje. U Koreji sam pratio Budvansku rivijeru, stvarno su igrali dobro. Kod kuće protiv Rešovije su potvrdili da pobjeda u Poljskoj nije bila slučajna. Zato i ne vjerujem da će nas Belogorje potcijeniti, mada ne vjerujem ni da će ući kao da igraju sa sebi ravnima. Ali, ko zna. Nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo".

Ćulafić je već imao prilike da u dresu Budućnosti igra protiv Belogorja. U sezoni 2005/2006 je, čak, u Podgorici slavio pobjedu protiv ruskog tima (3:2).

"Ne vidim razlog zašto Belogorje ne bi palo i u Budvi", zaključio je Ćulafić.