Mladić osumnjičen da je za 10 dana izvršio pet razbojništava u Podgorici

Kod osumnjičenog je prilikom hapšenja pronađen i oduzet dio novca
57 pregleda 17 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.01.2014. 13:25h

Policija je kasno sinoć uhapsila Petka Raičevića (25) iz Podgorice za kojeg sumnja da je tokom deset dana izvršio čak pet razbojništava i ukrao preko 1.700 eura.

"Sumnja se da je P.R, juče 12. januara 2014. godine, počinio razbojništvo u sportskoj kladionici „Lob“, lociranoj u ulici Dalmatinskoj, na način što je naoružan startnim pištoljem i sa kapuljačom na glavi ušao u pomenutu kladionicu i uz prijetnje upućene radnici kladionice otuđio novac u iznosu od oko 700 eura, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, ali je intervencijom policijskih službenika ubrzo identifikovan i nakon opsežne potrage sinoć pronađen i lišen slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

Kod osumnjičenog je prilikom hapšenja pronađen i oduzet dio novca.

Policija sumnja da je on 11. januara počinio razbojništvo na štetu kladionice "Lutrija Crne Gore" u ulici Oktobarske revolucije gdje je sa kapom na glavi i naoružan startnim pištoljem uz prijetnje od radnice ukrao 79 eura.

Raičević je osumnjičen i za pljačku kladionice "Volcano" u ulici IV jula 8. januara, kada je na sličan način ukrao 250 eura, i pljačku marketa "Bato" u ulici Vasa Raičkovića 5. januara, kada je otuđio 135 eura.

Mladić je osumnjičen i za razbojništvo u radnji "Kum" u u ulici Mila Radunović gdje je na isti način ukrao 550 eura.

Prema informacijama iz policije, juče oko 18:05 sati opljačkana je kladionica "Lob" u Dalmatinskoj ulici, iz koje je odnijeto oko 700 eura, dok je nepuna tri sata kasnije opljačkana i kladionica "Olimp", kod Autobuske stanice, u Bulevaru Save Kovačevića gdje je ukradeno 150 eura.

Policijske ekipe su obavile uviđaj na oba mjesta, a istraga je pokazala da su pljačke bile povezane.

Bonus video: