Budvanska policija Šanovića uhapsila tokom zasjede

Iz policije tvrde da se Podgoričanin Petar Šanović sumnjiči za četiri razbojništva i jednu tešku krađu
287 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.08.2018. 18:26h

Službenici budvanske policije juče su iz zasjede uhapsili i priveli Podgoričanina Petra Šanovića (26), osumnjičenog za četiri razbojništva i jednu tešku krađu.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da je Šanović počinio po dva krivična djela u Budvi i Baru i jedno u Nikšiću.

Službenici policije su osumnjičenog, kako navode u saopštenju, uz krivičnu prijavu i posebne izvještaje priveli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Kotoru.

Šanović je, sumnjaju, razbojništvo i tešku krađu u Budvi počinio u februaru.

„Razbojništvo je počinio 20. februara u objektu kladionice “Volcano Vezuv”, u naselju Podkošljun, gdje je pod prijetnjom da će izvaditi nož, radnicu primorao da mu preda pazar u iznosu od 570 eura“, navodi se u saopštenju.

U policiji sumnjaju da je Šanović tešku krađu izvršio 28. februara u objektu kladionice „Lob“ u naselju Podkošljun odakle je, dok je radnica sjedjela za pultom, iz ladice radnog stola otuđio kovertu u kojoj je nalazilo 400 eura.

Iz Uprave policije su kazali da su kriminalističkom obradom rasvijetlili još tri krivična djela za koja se sumnjiči uhapšeni.

„Rasvijetljena su razbojništva počinjena u januaru i avgustu u Baru na štetu dvije sportske kladionice “Volcano Vezuv” i jedno pričinjeno u februaru na štetu kladionice u Nikšiću“, navodi se u saopštenju.

„Službenici Centra bezbjednosti (CB) Bar i CB Nikšić uzeli su izjave od P. Š. u vezi sa krivičnim djelima počinjenim u ova dva grada, pa će nadležnom tužiocu biti proslijeđeni i posebni izvještaji i za ova krivična djela“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: