Todorović podnio ostavku, OK Budućnost bez predsjednika

Todorović će prije svega upamćen po više nego optimističnoj najavi da će “Budvanska rivijera i ostali za dvije godine gledati u leđa Budućnosti”
241 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Todorović, Foto: Luka Zeković
Nebojša Todorović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.01.2014. 19:40h

Odbojkaški klub Budućnost je i formalno ostao bez predsjednika – nakon što je podgorički klub u posljednjih pola godine, praktično, „funkcionisao“ bez prvog čovjeka, Nebojša Todorović je odlučio da se povuče sa mjesta predsjednika. O svojoj ostavci pismeno je obavijestio klub...

„Sport i odbojka za mlade generacije u Crnoj Gori zaslužuju punu posvećenost uprave klube koja će biti posvećena ostvarivanju trofeja u ovom sportu. I u teškoj godini za nama entuzijazam igrača nije izostao pa samim tim, moramo učiniti sve na afirmaciji ovog sporta. Moje profesionalne obaveze ne ostavljaju mi dovoljno prostora da se u punom kapacitetu posvetim ostvarenju ciljeva kluba. Iz tih razloga, koji su me zadnjih šest mjeseci odvojili od kluba, smatram da je na mjestu predsjednika kluba neophodno angažovati čovjeka koji će biti u potpunosti posvećen klubu.

OK Budućnost će uvijek ostati najbolji klub a igrači koji budu igrali će sa ponosom nositi njegov dres”, stoji u saopštenju Todorovića.

Todorović, inače zamjenik ministra zdravlja u Vladi Crne Gore, na čelo kluba je došao krajem maja 2012. godine, naslijedivši Predraga Bajovića, čiji je potpredsjednik bio dvije godine prije dolaska na mjesto predsjednika.

Ostaće prije svega upamćen po više nego optimističnoj najavi da će “Budvanska rivijera i ostali za dvije godine gledati u leđa Budućnosti”, što je Todorović izjavio 24. maja pretprošle godine, na konferenciji za novinare prilikom predstavljanja javnosti.

Umjesto da im “Budvani gledaju u leđa”, Todorović ostavlja klub u trenutku kada prolazi kroz najteže finansijske i organizacije trenutke u posljednje više od dvije decenije.

U takvoj situaciji i ne čudi što su u Budvanskoj rivijeri spremni da iskoriste težak položaj „najljućeg rivala“, pa ovih dana kontaktiraju neke od prvotimaca Budućnosti (Luku Babića, Marka Vukašinovića, Bojana Strugara) sa željom da ih dovedu u Budvu.

Budvani su tim povodom kontaktirali i Todorovića, ali im je saopštio da više nije u klubu.

Ako se nešto brzo ne promijeni, ako klub ne nađe ljude i sponzore da podignu klub na noge, trostrukom prvaku bivše Jugoslavije, učesniku Lige šampiona, te prvom šampionu u nezavisnoj Crnoj Gori, prijeti gašenje kluba ili prelazak na nivo „škole odbojke“...

O aktuelnoj situaciji u klubu, iz Budućnosti će se javnosti obratiti u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Bonus video: