Atletičari počeli pripreme za novu sezonu

Crnogorski atletičari za narednu sezonu pripremaće se do kraja januara u Baru, Ulcinju i Novom Sadu, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore (ASCG).
0 komentar(a)
Atletičari Crne Gore, Foto: Atletski savez Crne Gore
Atletičari Crne Gore, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 11.01.2014. 13:26h

Crnogorski atletičari za narednu sezonu pripremaće se do kraja januara u Baru, Ulcinju i Novom Sadu, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore (ASCG).

Navodi se da najbolji crnogorski atletičar Danijel Furtula, koji se u decembru pripremao u Medulinu i Baru, nastavio sa radom u Baru 4. januara.

On je kazao da je impresioniram smještajem, ishranom i ljubaznošću osoblja barskog hotela Sidro.

"Boravio sam na pripremama u inostranstvu u mnogim kampovima i centrima za pripreme atletičara, ali to što sam doživio u hotelu je za sve pohvale. Posebno želim da istaknem direktora Dragana Nikezića, koji je obezbijedio maksimalne uslove za moje pripreme, a krajem decembra hotel mi je omogućio i besplatne desetodnevne pripreme", kazao je Furtula.

Furtulu ove godine očekuje seniorsko Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj.

Predsjednik ASCG Milorad Vuletić, koji je u pratnji generalnog sekretara Milana Madžgalja obišao crnogorske atletičare u Baru, kazao je da je oduševljen uslovima u hotelu Sidro.

On se zahvalio direktoru Nikeziću na podršci i pomoći Savezu u relizaciji priprema Danijela Furtule i najavio da će ta asocijacija u narednom periodu realiziovati svoje programe priprema u hotelu Sidro.

Iz Atletskog saveza saopšteno je da se u Baru priprema 30 atletičara boravi u Baru i radi po planu selektora Osmana Erovića.

On je ujedno i rukovodilac priprema, koje kordinira potpredsjednik ASCG Gojko Banjević, nacionalni trener za sprint i skokove.

Sa atletičarima rade i nacionalni treneri Marko Ristić za bacanja i Ivan Popović za vertikalne skokove i višeboje.

Nacionalni trener za srednje i duge pruge Drago Musić sa najboljom crnogorskom atletičarkom Slađanom Perunović i grupom srednjoprugaša boravi na pripremama u Ulcinju.

Grupa reprenzetativaca radiće u novosadskoj dvorani AK Vojvodina, gdje odavno boravi desetobojac Darko Pešić.

Pripreme u Novom Sadu odradiće i Beranac Kristijan Matković.

Vuletić je, tokom dvodnevne posjete u Baru, kazao da je Savez godinu započeo organizovanim zimskim pripremama sa najkvalitetnijim našim takmičarima koji su ostvarili prošlogodišnje uspjehe i rezultate.

On je podsjetio da su crnogorski atletičari prošle godine osvojili 22 medalje sa međunarodnih takmičenja i postavili 91 nacionalni rekord.

Vuletić očekuje da će Savez i ove godine imati adekvatnu podršku Uprave za mlade i sport u realizaciji obimnih programskih aktivnosti.

"Obavio sam razgovore sa svim trenerima koji rade sa našim reprenzetativcima i uvjerio se da se zaista ozbiljno radi na pripremama. Očekujem da će pripreme iskoristiti maksimalno za ovogodišnju sezonu, gdje će kasnije nastaviti taj rad po individualnim stručno-specijalistčkim planovima trenera, posebno sa onim najboljim takmičarima", rekao je Vuletić.

Selektor Osman Erović kazao je da ove godine puno očekuje od Tomaša Đurovića u bacanju kugle, vlasnika seniorskog rekorda u u dvorani (17,88), kao i od Kristine Rakočević, Darka Pešića, Marije Bogavac, Milice Vukadinović, Blagote Petričevića, Nikole Komatine, Kristine Dubak, Dragana Pešića i Kristijana Matkovića.

"Puno očekujem i od već dokazanih asova Danijela Furtule i Slađane Perunović i nadam se da će se Marija Vuković vratiti na atletsku scenu, kao i od pojedinaca iz mlađeg juniorskog pogona, koji će ove godine imati prilike da se dokažu na domaćoj i međunarodnoj sceni", rekao je Erović.

Bonus video: