Krstović ekstradiran Belgiji

Krstović je uhapšen 23. marta 2013. na području Zete. Tada je predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 17:04h

Službenici Interpol Podgorica Kraljevini Belgiji ekstradirali su Dejana Krstovića (36), rođen u Skadru, radi upućivanja na izdržavanje dvije kazne zatvora u toj zemlji.

Akcija je, kako se navodi u saopštenju, obavljena uz podršku službenika Centra bezbjednosti Podgorica.

"Jedna kazna zatvora, u trajanju od dvije godine, izrečena mu je presudom Apelacinog suda u Gentu u decembru 2010. godine, zbog počinjenog krivičnog djela kriminalna organizacija, organizovana ili oružana krađa. Druga kazna zatvora, u trajanju od pet godina, mu je izrečena presudom Korekcionog suda u Brižu u maju 2012. godine, zbog počinjeh 14 krađa obijanjem, provaljivanjem ili sa lažnim ključevima, četiri krivična djela pokušaj krađe obijanjem, provaljivanjem ili sa lažnim ključevima i jedne krađe registarskih tablica i krađe vozila pomoću lažnih ključeva”, saopšteno je iz policije.

Objašnjava se da Krstović uhapšen 23. marta 2013. godine, na području Zete. Tada je predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Bonus video: