Bijelo Polje: Carinika sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja

"Sumnja se, da je M.M. radeći kao službenik Uprave carina počinio koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja "
4 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 16:57h

Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, podnijeli su državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv radnika Uprave carina Milivoje Madžgalj (31) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo falsifikovanje isprave.

"Sumnja se, da je M.M. radeći kao službenik Uprave carina – Ispostava Bijelo Polje na graničnom prelazu "Dobrakovo", 11. oktobra 2013. godine, počinio koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja nevršenjem svoje službene dužnosti, na način što nije obračunao obaveze po osnovu carine i PDV –a za robu prijavljenu od strane jednog lica na pomenutom graničnom prelazu. M.M. je, sumnja se, potom izdao dokument - ispravu koji je sadržao neistinite podatke koji se odnose na predmetnu robu čime je, kako se sumnja, počinio krivično djelo falsifikovanje isprave", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izdavanjem lažne isprave Madžag je sumnja se, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 230 eura, koliko je naplatio od lica kojem je ispravu izdao, saopšteno je iz policije.

Bonus video: