Podgorica: Tvrdi da je preživio atentat jer je napadaču zaštekao pištolj

Goran Rajković, kako je kazao, više od 10 godina bavi se biznisom u Španiji i Holandiji. Rekao je da se nikom nije zamjerio i da ne zna ko bi mogao da bude odgovoran za napad
148 pregleda 23 komentar(a)
Goran Rajković, Foto: Savo Prelević
Goran Rajković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2014. 17:28h

Nepoznata osoba pokušala je, navodno, da ubije Podgoričanina sa španskim državljanstvom Gorana Rajkovića 9. januara oko 17 sati u Tološima.

Rajković je “Vijestima” kazao da je preživio pokušaj atentata pukom srećom, jer je ubici zaštekao pištolj u ključnom momentu.

"Golf 3’ teget-plave boje pratio me je juče oko pet časova dok sam vozio svoj automobil do kuće u kojoj stanujem u podgoričkom naselju Tološi. Na trenutke mi se primicao uz branik, tako da sam odlučio da se sklonim da bi mogao da prođe što nije učinio", rekao je Rajković, koji više od 10 godina živi i radi u inostranstvu.

Dodao je da "golf" nije imao zadnju tablicu, ali da je imao prednju na kojoj je pisalo "NK 1".

"NK je koliko sam primijetio od orginalne registarske oznake, ali se u produžetku nalazila naljepnica sa brojem 1, tako da nisu mogle da se pročitaju druge oznake", kazao je Rajković.

Došao je do kuće u Tološima u kojoj sa suprugom boravi posljednjih sedam mjeseci.

"Parkirao sam auto u dvorištu i krenuo da izlazim kada sam iza sebe čuo kako se zaustavlja ”golf” koji me je pratio, a nekoliko trenutaka kasnije škljockanje pištolja. Instiktivno sam se okrenuo i vidio momka sa kratko podšišanom crnom kosom, od nekih 35 godina, kako kroz otvoreni prozor na autu cilja u mene", rekao je Rajković.

Pištolj je, kaže on, ubici zaštekao u tom momentu.

"U sljedećem trenutku brzo je repetirao pištolj, što sam iskoristio i bacio se na zemlju pored automobila koji me je zaklonio. Nakon toga čuo sam škripu guma 'golfa' koji je krenuo da bježi sa lica mjesta", naveo je Rajković.

Opasnost, ipak, nije prošla.

"Nakon nekih 50 do 60 metara 'golf' se zaustavio pa krenuo da se vraća u rikverc. Došao je na mjesto sa kojeg je momak pokušao da puca, otvorio je vrata i dohvatio nešto sa asfalta, pretpostavljam da je dohvatio šaržer koji mu je prethodno ispao, da bi potom pobjegao", istakao je Rajković, koji je ušao u kuću i pozvao policiju.

Kriminalistička policija i tehnika Centra bezbjednosti Podgorica obavili su uviđaj na licu mjesta.

Prema nezvaničnim informacijama, krimi-tehničari su sa lica mjesta izuzeli neispaljeni metak, koji je ispao napadaču, a koji će biti poslat na dalje vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu.

Goran Rajković, kako je kazao, više od 10 godina bavi se biznisom u Španiji i Holandiji. Rekao je da se nikom nije zamjerio i da ne zna ko bi mogao da bude odgovoran za napad na njega.

Bonus video: