Sin Petra Mihaljevića negira priče o otmici i zlatu

Stariji Mihaljević krajem 80-ih godina prošlog vijeka otišao je iz Herceg Novog u Južnoafričku Republiku, gdje je njegova majka imala rodbinu
208 pregleda 3 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Montenegro-travel.com
Herceg Novi, Foto: Montenegro-travel.com
Ažurirano: 09.01.2014. 18:33h

Novljanin Petar-Mišo Mihaljević, koji je umro nekoliko dana nakon što je 20. decembra 2013. otet i mučen u Južnoafričkoj Republici, sahranjen je u Herceg Novom.

Mihaljević je u Johanesburgu navodno otet i mučen zbog poslova njegovog sina Đorđa, vlasnika kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici, sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, saradnikom odbjeglog narkobosa Darka Šarića i Dobrosavom Gavrićem, optuženim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Južnoafrički mediji, koji su i objavili informaciju da je Mihaljević otet zbog poslova svoga sina sa Krejčirom, prenose da je Đorđe Mihaljević oštro demantovao tu informaciju.

On je, prema pisanju tih medija pojasnio da je njegov otac preminuo od srčanog udara, nakon što je prije toga u bolnici preživio moždani udar.

Forenzičar Čed Tomas, rekao je da je Mišo Mihaljević kidnapovan 20. decembra, dok se vraćao kući i da su mu tokom mučenja čekićem polomljeni karlica i noga.

Stariji Mihaljević krajem 80-ih godina prošlog vijeka otišao je iz Herceg Novog u Južnoafričku Republiku, gdje je njegova majka imala rodbinu.

Dvije godine kasnije pridružio mu se i brat Nikša. Petar je tamo imao zalagaonicu, a Nikša sopstvenu mesaru.

Mihaljevići su prije Drugog svjetskog rata u centru Herceg Novog, u glavnoj ulici, imali kuću u kojoj su živjeli.

U prizemlju kuće, bio je njihov restoran. Veći dio kuće je nacionalizovan, pa su braća dugo pokušavala da vrate svoju imovinu.

Danas, u stanu na spratu kuće, živi njihova majka Danica. Petar Mihaljević je svake godine dolazio na odmor u rodni Herceg Novi. Bio je omiljen u društvu, ispričali su “Vijestima ” njegovi prijatelji.

“Imao je avanturistički duh u pozitivnom smislu te riječi, što ga je, uz želju za boljim životom i odvelo u Johanesburg“, rekao je jedan od njegovih prijatelja, koji ga se sjeća iz studentskih dana u tadašnjem Titogradu.

Petar je i srednju tehničku školu završio u glavnom gradu Crne Gore.

Bonus video: