Nikšić: Oduzeto više komada oružja

Pronađeno oružje je uz potvrdu oduzeto i predato službenicima Centra bezbjednosti Nikšić koji su o događaju obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću
71 pregleda 8 komentar(a)
Nikšić oružje, Foto: Uprava policije
Nikšić oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 09.01.2014. 14:33h

Nikšićka policija podnijeće krivične prijave protiv S.K. (65) i R.K. (25), iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Nastavljajući sa operativnim aktivnostima na suzbijanju nošenja vatrenog oružja i pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, 6. januara policija je oduzela od S.K. lovački karabin marke "Zastava" sa oružnim listom čija je važnost istekla, lovački karabin marke "Zastava M-48" kalibra 7,9 mm bez oružnog lista, pištolj marke "Bereta P38-para" kalibra 9 mm bez oružnog lista i startni pištolj marke "Blow" sa okvirom od 5 komada metaka", saopšteno je iz Uprave policije.

Istoga dana, kako se navodi, na graničnom prelazu "Vraćenovići", prilikom kontrole putničkog vozila "volkswagen" nikšićkih tablica kojim je upravljao R.K, u prtljažniku vozila pronađena je lovačka puška nepoznate marke sa tri komada municije.

Pronađeno oružje je uz potvrdu oduzeto i predato službenicima Centra bezbjednosti Nikšić koji su o događaju obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću.

Pronađeno oružje biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Bonus video: