žuta greda

"Džip pajero" sletio sa litice na Jaz, vozač podlegao povredama

Ševeljev je uspio je da iskoči iz vozila, koje je završilo na plaži. On je polusvjesnom stanju vatrogascima saopštio da je bio sam u vozilu "džip pajero"
125 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2014. 16:05h

Moskovljanin Aleksandar Ševeljev (46) preminuo je na ulazu u kotorsku bolnicu od povreda koje je zadobio kada je autom sletio na plažu Jaz, u mjestu Žuta greda.

Ševeljev je uspio je da iskoči iz vozila, koje je završilo na plaži. On je polusvjesnom stanju vatrogascima saopštio da je bio sam u vozilu "džip pajero" privremenih registarskih oznaka BDPR003.

Kako su automobilu vidjeli dječiju garderobu, vatrogasci, nesigurni u tačnost njegove izjave zbog stanja u kojem se nalazio, provjeravaju da ipak sa njim u autu u trenutku pada nije bilo i dijete.

Prema riječima očevidaca, vozač je prije pada, munjevito pretekao jedno vozilo te nastavio da se velikom brzinom kreće, udario u bankinu, nakon čega je sletio niz liticu. Na tom mjestu, litica je visoka oko 60 metara. Na istom mjestu prije četiri godine sletjela je jedna Budvanka, koja je preživjela pad.

Uviđaj je izvršio zamjenik osnovnog državnog tužioca u Kotoru Žarko Pajković, koji je naložio vještačenje automobila. Pajković je naložio i obdukciju tijela preminulog Ševeljeva.

Foto: Stojan Rajković

Galerija