Ni traga ubicama Stefana Đukića

Policijski inspektori bez uspjeha u rasvjetljavanju posljednje likvidacije u Baru
74 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Đukić ubistvo, Foto: Radomir Petrić
Stefan Đukić ubistvo, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 09.01.2014. 17:38h

Barski inspektori još nijesu na tragu ubicama Stefana Đukića (23), a prema informacijama “Vijesti” iz policije, za sada nema dokaza koji bi potkrijepili njihovu sumnju da je motiv likvidacije borba za prevlast na tržištu droge.

Sagovornik “Vijesti” iz barske policije, kazao je da inspektori kriminalističke policije “danonoćno rade na rasvjetljavanju ubistva”, ali da još nemaju opipljivih tragova koji bi suzili krug mogućih izvršilaca i organizatora ubistva.

"Intenzivno radimo, prikupljamo operativne podatke, ali još nismo došli do toga da bismo mogli usmjeriti istragu samo u jednom pravcu", kazao je sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor ni juče, više od dva mjeseca od ubistva, nije mogao saopštiti “Vijestima” iz kog je oružja pucano na Đukića, ni da li su stigli nalazi vještačenja iz Forenzičkog centra.

Đukić je ubijen 5. novembra 2013. u centru Bara.

Na njega su, nekoliko minuta iza ponoći, dok je parkirao svoj “BMW”, iz “heklera” pucala dvojica ubica. Egzekutori su iz mraka pritrčali automobilu i na Đukića otvorili paljbu.

Obdukcija je pokazala da je mladića pogodilo oko 20 metaka, koji su napravili ukupno 36 ulaznih i izlaznih rana na njegovom tijelu.

Izvori iz policije ranije su kazali da je očigledno da je Đukićeva likvidacija planirana i da je praćen.

Među prvima od kojih su inspektori uzimali izjave bili su članovi kriminalnog klana pokojnog Luke Đurovića.

Sa nalogom suda, policijski vodovi sa psima tragačima "upali" su u kuće i stanove članova tog klana - Jova Đurovića, Vukašina Lekića, Bobana Markovića, Roberta i Alana Kožara, Mirka i Stefana Mićića i Dejana Borovića.

Nakon pretresa, policija je na saslušanje, u svojstvu građana, privela Đurovića, Lekića, Markovića, braću Kožar i Borovića, dok braća Mićić nijesu pronađeni jer se navodno nalaze u inostranstvu.

U toku šestočasovnog policijskog propitivanja, šestorica Barana, koji su u policijskim dokumentima označeni kao članovi najjačeg kriminalnog klana iz Bara, nijesu željeli da odgovaraju na pitanja inspektora o tome da li imaju veze ili nekih saznanja o ubistvu Đukića.

Tokom pretresa, ali ni saslušanja, nijesu nađeni nikakvi dokazi, koji bi članove ovog klana povezali sa likvidacijom Đukića, rekao je ranije sagovornik “Vijesti” iz policije.

Policija je nalog za pretres tražila od tužioca i suda jer postoje operativne indicije da je ovaj klan možda imao motiv da likvidira Đukića, koji je bio blizak prijatelj vođe druge jake barske kriminalne grupe Armina Muše Osmanagića.

Policijski izvori ukazuju da je godinama bila izražena netrpeljivost između članova ta dva kriminalna klana i da se samo čekao povod za "rat bandi".

Bonus video: