Ne zna se ko je pretukao novinarku "Dana": Tekstovi kriju motiv za napad

Policija je uzela sve tekstove koje je pisala tokom prošle godine, saslušala više osoba...
21 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2014. 07:51h

Iz nikšićke policije “Vijestima” je rečeno da čine sve kako bi uhvatili napadača koji je 3. januara više puta palicom brutalno udario novinarku „Dana“ Lidiju Nikčević.

Nije poznato, međutim, da li ima konkretnih pomaka u istrazi.

“Policija je uzela sve tekstove koje sam pisala tokom prošle godine, saslušala više osoba, koje su nakon informativnih razgovora puštene, a DNK analiza još nije gotova. Krajem sedmice biće mi skinuti konci“, kazala je Nikčević juče „Vijestima“.

Iako je tužilaštvo napad na Nikčevićku okvalifikovalo kao razbojništvo u pokušaju, policija ipak analizira sve njene tekstove pokušavajući da pronađe motiv i napadača.

Novinarka je više puta izjavila da ne smatra da je razbojništvo motiv napada, jer joj tada ništa nije ukradeno. Tvrdi i da je maskirani napadač nije udario po ruci, u kojoj se nalazila torba, već po glavi, zbog čega sumnja da je motiv profesija kojom se bavi.

Maskirani napadač je Nikčevićku napao s leđa ispred dopisništva lista u Nikšiću i tom prilikom joj zadao više udaraca palicom u predjelu glave.

U bolnici, nakon napada

Osim hematoma i krvavih podliva, na napadača je podsjećaju i kopče na glavi, ukupno 15, ali i modrice po tijelu i povremene glavobolje.

Kompletna medijska zajednica osudila je napad na novinarku “Dana”, a oštro su reagovali i predstavnici više ambasada i diplomatskih predstavništava u Crnoj Gori, kao i političke partije i NVO sektor.

Svi zahtijevaju hitnu istragu i hapšenje napadača.

Nikčevićka je neposredno nakon napada poručila da je to neće spriječiti da nastavi da piše i da će, na udarce palicom, “odgovoriti udarcem pera”.

Galerija

Bonus video: