Istražitelj: Šumaher skijao osam metara van staze

"Istraga dobro napreduje. Ako je potrebno analiziraćemo kadar po kadar snimka sa njegove kacige...", rekao je Kinsi na konferenciji za medije
71 pregleda 5 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Beta/AP
Mihael Šumaher, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2014. 14:38h

Tužilac Albervila Patrik Kensi rekao je danas da je sedmostruki svjetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher vozio osam metara van označene staze prilikom nesreće, kao i da je teško procijeniti kojom se brzinom kretao.

"Istraga dobro napreduje. Ako je potrebno analiziraćemo kadar po kadar snimka sa njegove kacige...", rekao je Kinsi na konferenciji za medije.

Kinsi je iznio podatke koje su istražitelji dobili pošto su pregledali dvominutni snimak sa kamere koja je bila na Šumaherovoj kacigi.

"On je pratio crvenu stazu, a onda je sišao sa nje. On je očigledno izuzetno dobar skijaš, ali je jedna od njegovih skija udarila u kamen zbog čega je pao i udario glavom o kamen. Kamen u koji je udario je osam metara van piste, a on je pao devet metara van piste", kazao je Kinsi.

Tužilac Albertvila je rekao da nije moguće utvrditi kojom brznom se Šumaher kretao.

"Kad je otišao van staze on nije usporio, ali ne možemo da kažemo tačno koliko se brzo kretao", kazao je on i dodao da Šumaher nije išao previše brzo, te da je najveća brzina kojom se eventualno kretao bila 20 kilometara na čas.

Tužilaštvo Albervila saopštilo je i da je staza kojom se kretao Šumaher bila ispravna te da su sve signalizacije i znakovi na stazi bili postavljeni, navodi agencija Anadolija.

Kinsi je naveo i da nije bilo dovoljno snijega na dijelu staze gdje je Šumaher pao, ali je i isključio da je problem sa skijama bio uzrok nesreće.

On je dodao i da ovo nije prva nesreća u tom području koju istražuju.

Šumaher se 29. decembra 2013. teško povrijedio tokom skijanju u francuskim Alpima, zbog čega je u komi s neizvjesnim izgledima na oporavak.

Sedmostruki svjetski šampion Formule jedan je dva puta operisan, a njegovo stanje francuski ljekari opisuju kao kritično, ali stabilno.

Bonus video: