naučna konferencija

Još sedam dana za prijave

Za prijave radova za 11. međunarodnu naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuca" ostalo je još sedam dana
0 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2019. 07:46h

Za prijave radova za 11. međunarodnu naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuca" i učešće na 10. jubilarnom Kongresu Crnogorske sportske akademije, ostalo je još sedam dana. Krajnji rok za prijavljivanje je produžen do 15. januara.

"Do sada je prihvaćeno 85 adekvatno pripremljenih radova od strane autora sa svih strana svijeta, prije svega Brazila, Bugarske, Kanade, Hrvatske, zatim Češke, Finske, Irana, Japana, Kosova, Makedonije, Malazije, Portugala, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Tajlanda, Turske, Velike Britanije, kao i iz Crne Gore", ističe prof. dr Duško Bjelica, predsjednik priređivačkog odbora.

Na predstojećoj naučnoj konferenciji, rad će se odvijati u sljedećim sekcijama: sportska ishrana, adaptivna fizička aktivnost, sportski menadžment, sociologija sporta, pedagogija sporta, statistika u sportu, biohemija, biomehanika i molekularna biologija u sportu, koučing, zdravlje i fitnes, motorno učenje, fizičko vaspitanje, psihologija sporta, rehabilitacija u sportu i testiranje u sportu.

Tradicionalno, ovaj događaj se odvija u prvoj sedmici aprila, ove godine u Podgorici. Autori koji u produženom roku prijave radove, biće  obaviješteni o prihvatanju istih do 1. februara. Tada će biti utvrđena konačna lista učesnika. Izlaganja će se odvijati paralelno na dva jezika, crnogorskom i engleskom.

"Svi prihvaćeni radovi biće štampani u Zborniku sažetaka sa adekvatnim ISNB brojem, dok će adekvatno izloženi radovi steći pravo da se nađu u renomiranom crnogorskom naučnom časopisu "Sport Mont" koji izlazi na crnogorskom jeziku uz sažetak na engleskom jeziku, a isti je indeksiran u EBSCO citatnoj bazi. Sa druge strane, najbolji radovi će biti predloženi za objavljivanje u časopisu "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" koji, takođe, izdaje Crnogorska sportska akdemija, a koji se pored EBSCO citatne baze, nalazi još u sedam međunarodnih citatnih baza, dok je kod SCOPUS-a i THOMSON REUTERS-a u toku evaluacija istog", zaključio je Bjelica.