Šumaher van životne opasnosti

"Mihaelova porodica je sada mirnija, jer je njegovo stanje mnogo stabilnije. To je veliko olakšanje s obzirom na sve ono što se dešavalo prethodnih dana", rekla je Kem
4 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2014. 22:58h

Konačno malo bolje vijesti iz bolnice u Grenoblu, gdje se nalazi Mihael Šumaher, koji je posljednjih dana 2013. godine pao na skijanju i zadobio teške povrede glave.

Legendarni Njemac se i dalje nalazi u vještački izazvanoj komi, ali je „Bild” objavio, pozivajući se na izvore iz bolnice, da je njegovo stanje daleko bolje nego što je prije bilo i da više nije životno ugrožen.

Međutim, ljekari koji se brinu o najuspješnijem vozaču u istoriji Formule 1 (sedam titula, 91 pobjeda) ne žele da daju bilo kakve informacije. Da je situacija ipak bolja, potvrdila je i Sabine Kem, Šumaherova predstavnica za medije.

"Mihaelova porodica je sada mirnija, jer je njegovo stanje mnogo stabilnije. To je veliko olakšanje s obzirom na sve ono što se dešavalo prethodnih dana", rekla je Kem za njemačku novinsku agenciju „DPA”.

Ona je dodala da Šumaherova porodica vjeruje da njihovo prisustvo uz bolnički krevet pozitivno djeluje na Mihaelov oporavak.

"Neki vjeruju da to može pomoći kod komatoznih pacijenata. Korina i ostatak porodice vjeruju da Mihael osjeća njihovu podršku", zaključila je Kem.

Danas je trebalo da se medijima obrate i istražitelji koji rade na ovom slučaju, ali je sve odloženo za danas. Njima na raspolaganju stoji snimak kamere koju je Šumaher imao na kacigi, kao i snimak koji im je ustupio jedan od očevidaca nesreće.

„Bild” je objavio i da istraga koju vodi tužilac Albervila Patrik Kensi nije vezana za Šumaherov status zvijezde, već je tužilac reagovao po službenoj dužnosti, pošto je po francuskom zakonu istraga obavezna za svaku povredu na skijanju, čak i kada je nije prouzrokovao niko osim povrijeđenog.

Pošto su novinari posljednjih dana opsjedali bolnicu u kojoj se Šumaher nalazi, njima se obratila Korina Šumaher, supruga njemačkog asa.

"Molimo vas da nas podržite u zajedničkoj borbi sa Mihaelom. Važno nam je da pustite ljekare i bolničko osoblje da rade u miru. Molim vas, vjerujte njihovim saopštenjima i ostavite doktore i našu porodicu na miru", poručila je okupljenim novinarima Korina.

I bolnica je izdala saopštenje u kome se traži da se poštuje privatnost pacijenta.

“Nećemo dalje pričati o detaljima liječenja, jer je to privatnost pacijenta. Ne planiramo nikakve konferencije za medije niti da dajemo bilo kakva pismena saopštenja. Tražimo da se poštuju medicinske tajne pacijenta i da se držite informacija koje dobijate od medicinskog osoblja, jer je to jedina validna informacija. Mi odgovorno tvrdimo da je Mihaelovo stanje i dalje kritično”, stoji u saopštenju Univerzitetske klinike u Grenoblu.

Bonus video: