njeguje kožu i kosu

Crna čokolada kao eliksir ljepote

Nakon što pojedete komadić crne čokolade, sve nepravilnosti na koži se automatski smiruju
135 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 07:48h

Crna čokolada predstavlja pravi pravcati elksir ljepote. Ona ne sadrži mnogo šećera, a u sebi ima dosta kakaa koji je odličan izvor vitamina, minerala i antioksidanata koji njeguju kožu.

Takođe, njen privlačan miris i struktura čine je savršenim sastojkom za njegu kose. Evo kako crna čokolada djeluje na nas.

Rješava problem sa suvom kožom

Gvožđe, kalcijum, vitamini A, B1, C, D i E samo su neke od hranljivih materija koje se nalaze u crnoj čokoladi. Umjesto još jedne šoljice kafe ili čaja, radije posegnite za šoljom pića bogatog kakaom koje će duboko hidrirati vašu kožu i vratiti joj izgubljenu blistavost.

Mrtve ćelije kože lako možete ukloniti čokoladnim pilingom koji se lako napravi kod kuće. Pomiješajte maslinovo ulje, smeđi šećer, kakao u prahu i vanilu.

Štiti od štetnih UV zraka

Flavonoidi koji se nalaze u tamnoj čokoladi, dokazano pomažu koži da se zaštititi od opekotina od sunca, crvenila i drugih znakova UV oštećenja. Kada se direktno nanosi na kožu, tamna čokolada ima sposobnost obnavljanja i hidratacije djelova kože koji su bili izloženi suncu. 

Međutim, ako ste krenuli da zimovanje ili možda planirate da pobjegnete u hladnije krajeve, svakako je i dalje poželjno nanositi i kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.

Briše bore i borice

Nakon što pojedete komadić crne čokolade, sve nepravilnosti na koži se automatski smiruju i ona postaje glatka.

Osim toga, svima je poznato kako stres loše utiče na kožu, a upravo kakao pomaže da se u našem organizmu smanji lučenje hormona stresa. To znači da se manje kolagena nakuplja na koži, a samim time stvaraće se i manje bora.

Vraća sjaj kosi

Napravite sami masku za kosu od nezaslađene tamne čokolade. Čokoladi dodajte med i jogurt, a tu smjesu nanesite na kosu.

Kosu prekrijte folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga kosu isperite hladnijom vodom i uživajte u sjajnoj kosi.

Podstiče rast kose

Bakar, cink i gvožđe, minerali su koji podstiču obnavljanje ćelija i omogućavaju rast kose, a upravo je tamna čokolada prepuna tih sastojaka. Jedenje čokolade svaki dan povećaće protok kiseonika i krvi u koži glave, a vaša kosa će za tren oka biti zdrava i jaka.

Galerija