Lindzi Von propušta Soči zbog povrede koljena

Američka skijašica Lindzi Von objavila je danas da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Sočiju zbog povrede koljena.
57 pregleda 0 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Beta AP
Lindzi Von, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.01.2014. 17:40h

Američka skijašica Lindzi Von objavila je danas da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Sočiju zbog povrede koljena.

"Jako mi je teško što moram da objavim da neću moći da se takmičim u Sočiju. Uradila sam sve što sam mogla da nekako ojačam i prevaziđem to što nemam prednje ukrštene ligamente, ali sam na kraju shvatila da moje koljeno nije dovoljno stabilno da bi izdržalo takmičenje na ovom nivou", objavila je Lindzi Von.

Ova 29-godišnjakinja je četiri puta slavila u ukupnom plasmanu u Svjetskom kupu, a na Igrama 2010. godine je osvojila zlatnu medalju u spustu, i najveće je ime u alpskom skijanju.

Lindzi Von je prošlog februara pokidala prednje ukrštene ligamente tokom Svjetskog prvenstva. Poslije skoro 10 mjeseci pauze je u novembru na treningu ponovo pokidala iste ligamente koji su joj hirurški popravljeni, da bi prošlog mjeseca tokom trke u Val d'Izeru istegla medijalne kolateralne ligamente.

Ona je pokušavala da se vrati nadmetanju nakon što je u novembru prošle godine djelimično pokidala prednje ukrštene ligamente u koljenu koje je ranije operisala. Prvu povredu pretrpjela je prošlog februara.

Vonova je objavila da planira da ubrzo ode na operaciju i da očekuje da će se vratiti Svjetskom kupu u sezoni 2014/15.

"Sa dobre strane gledano, ovako se otvara još jedno mjesto tako da neko od mojih timskih drugova može da ide na zlato. Hvala svima na podršci. Navijaću za sve olimpijce, a najviše za reprezentaciju SAD", napisala je Lindzi Von.

Bonus video: