Mrvaljević: Opravdati reputaciju i potvrditi kvalitet

"Da ću biti zdrav, a kada sam zdrav ne plaši me nikakva konkurencija i znam da sam među pet ili šest najboljih džudista na svijetu u mojoj kategoriji”, kazao je Mrvaljević agenciji MINA
0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.01.2014. 16:45h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Marvaljević kazao je da su zdrastveni problemi prošlost i da će ukoliko ga povrede zaobiđu opravdati reputaciju i potvrditi da je među nekoliko najboljih svjetskih džudista.

On je kazao da ga ove godine očekuje naporan ritam i puno nastupa, na kojima će se truditi da potvrdi kvalitet.

“Nadam se da ću ove godine imati sreće i da će me povrede i bolesti zaobići. Da ću biti zdrav, a kada sam zdrav ne plaši me nikakva konkurencija i znam da sam među pet ili šest najboljih džudista na svijetu u mojoj kategoriji”, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je istakao da mu takmičarska sezona počinje več početkom januara turnirima u Sofiji i Obervartu.

“Prvi nastupi očekuju me već sredinom januara, Svjetski kupovi u Sofiji i Obervartu. Planirano je da nastupim na oba. Polije toga planirani su Grend slemovi i Gran prij turniri, kao i Evropsko prvenstvo i šampionat svijeta u avgustu. Na ta dva takmičenja, posebno, potrudiću se da budem najbolji”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da ove godine počinju kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i da će biti teže ispuniti olimpijsku normu za Rio nego za London.

“Mnogo je naporan kvalifikacioni program, traje dvije godine. Naparavili su ga slično, kao u tenisu, ima četiri Gren slema i Gran pri turnira. Osvajaju se bodovi, na osnovu kojih se formira rang lista sa koje 22 najbolja idu na OI, a ima ih više od 500. Treba to sve ispratiti finansijski i zdrastveno”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je u 2013. godini napravio sjajan rezultat na Mediteranskim igrama.

“To je najbolji rezultat u pojedinačnim sportovima. Bio sam sedmi na EP, malo je falilo da rezultat bude mnogo bolji. Izgubio sam u produžetku, a da sam prošao ko zna šta bi dalje bilo, vjerovatno bi bio i prvak Evrope. Svjetsko prvenstvo nijesam radio, imao sam mnogo zdrastvenih problema”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da nije zadovoljan saradanjom sa Džudo savezom.

“Ima puno problema za Džudo savezom, a nijesam ga koštao nijedan EUR. Program finansiram uz pomoć svojih sponzora. Nijesam zadovoljan saradnjom, a čak nijesam bio ni kandidat za džusitu godine, što je apsurd”, rekao je Mrvaljević.

Bonus video: