Simonović: U sportu Crna Gora konkurentna svima

On je rekao da ga ohrabruje stručni rad i oslanjanje na domaće snage, navodeći primjer trofejnih stručnjaka Dragana Adžića, Ranka Perovića i Vladmira Gojkovića.
16 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dušan Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.01.2014. 16:48h

Sport je oblast u kojoj i mala Crna Gora sa ograničenim finasijskim sredstvima može postizati fantastične rezultate i boriti se sa značajnim evropskim i svjetskim reprezentacijama, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

On je rekao da ga ohrabruje stručni rad i oslanjanje na domaće snage, navodeći primjer trofejnih stručnjaka Dragana Adžića, Ranka Perovića i Vladmira Gojkovića.

Simonović je kazao agenciji MINA da ga raduje rad sa mlađim kategorijama i dobri rezultati mlađih selekcija, navodeći da su oni garant svijetle budućnosti crnogorskog sporta.

“Puno pažnje posvećujemo mladim sportistima, oni su budućnost crnogorskog sporta. Polovinom godine na programu su Olimpijske igre mladih u Kini i već imamo dva predstavnika sa obezbjeđenom normom. Nadam se da će još jedno ili dvoje izboriti plasman. To je interesantno takmičenje za naše mlade sportiste i prilika da se još jednom dokažemo na velikoj sceni”, kazao je Simonović.

On je rekao da su Zimske olimpijske igre prvo naredno veliko takmičenje i da će Crna Gora i u Sočiju imati svog predstavnika.

Simonović smatra da javnost u Crnoj Gori i u 2014. godini od sportista može očekivati puno radosti.

“U kolektivnim sportovima tu su, tracionalno, vaterpolo i rukomet, košarka sa velikim očekivanjima i mogućnostima, probuđenja odbojka u klupskoj, a uskoro vjerujem i na reprezentativnom nivou. Fudbal, kao najmasoviji i najgledaniji sport, najbolji je primjer da i mala Crna Gora sa ograničenim sredstvima i uslovima, uspjela da se bori sa mnogo jačim od sebe”, rekao je Simonović.

Prema njegovim riječima, u pojedinačnoj konkurenciji puno se očekuje od atletičara, džudista, tenisera i jedriličara.

On je kazao da COK sa 300 hiljada, koliko je dobio iz budžeta, teško da može ispoštovati sve ono što se traži od nacionalnog komiteta.

“Biće valjda i boljih godina. Moguće da je još ova godina bila teška i da ćemo nakon toga moći da računamo i na veći budžet”, rekao je Simonović.

Bonus video: