Trodnevna dijeta sa jabukama

Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom u tri dana možete izgubiti i do tri kilograma
172 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2014. 15:41h

Dijeta s jabukama jedna je od poznatijih dijeta, sigurna upravo zbog svog kratkog trajanja od tri dana i pozitivnih rezultata koje ima na zdravlje.

Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom u tri dana možete izgubiti i do tri kilograma, taman da stanete u onu sjajnu haljinu koja vam treba za žurku.

Kako funkcioniše trodnevna dijeta s jabukama? Kalijum i voćne kiseline zadužene su za sagorijevanje kalorija, poboljšavanje metabolizma i regulaciju probave, glukoza održava šećer u krvi na pravom nivou, a jabuka prosječne veličine ima samo 90 kalorija.

Tokom ove dijete nećete osjećati glad, a dajemo vam i mali savjet - jabuke samo dobro operite, nemojte ih ljuštiti jer se upravo u sloju tik ispod kože krije najviše korisnih nutrijenata koje jabuke imaju.

Evo i plana dijete kojeg bi trebalo da se držite

Prvi dan za doručak pojedite jedno parče integralnog hljeba sa svježim kravljim sirom i tri kriške jabuke. Užina neka bude jedan keks i jedna jabuka, dok je ručak nešto obilniji - 140 grama ribe, jedna jabuka, jedna pomorandža i celer.

Popodnevna užina sastoji se od 85 grama kravljeg sira i jedne jabuke, a za večeru pripremite dva sendviča od ražanog hljeba sa sirom.

Drugi dan započnite doručkom od 30 grama ovsene kaše, 130 ml mleka, kašikom suvog grožđa i jednom jabukom, dok je za užinu na rasporedu jedna jabuka. Ručak je jedna palančinka od mlijeka i jaja, napunite je rendanom jabukom. Za popodnevnu užinu ovoga puta imate 80 grama nemasnog jogurta i pola jabuke, a večera se sastoji od 40 grama pirinča pomiješanih s pola banane i jednom jabukom.

Treći dan otvarate parčetom ražanog hljeba s tri kašike kravljeg sira i jabukom, a za užinu narendajte jednu jabuku u 140 grama jogurta i dodajte malo cimeta i sok jednog limuna. Za ručak se zasladite s 80 grama pečenih pilećih prsa s jednom jabukom, jednom slatkom crvenom paprikom i kašikom limunovog soka. Jabuka je i popodnevna užina, a dijetu završavate večerom, tj. salatom od dvije šargarepe, jedne jabuke, kašike suvog grožđa i 50 grama nemasnog sira.

Tokom ta tri dana nemojte da zaboravite da pijete dosta vode. Nakon dijete osjećaćete se lakše i to zato što ćete stvarno biti lakši. Srećno!

Galerija

Bonus video: